Kom i gang med gratis alkoholbehandling

Anne, 22 år, Pårørende

Tilbage

At tro på det, man ser og efterfølgende tænker, har i forbindelse med min mors drikkeri været det sværeste.
Jeg kunne ikke forstå, at min mor - min mor som jeg elsker over alt på jorden - kunne have det så dårligt, at hun blev nødt til at dulme sine problemer med alkohol.
Jeg følte (og føler stadig) et enormt ansvar for at hjælpe hende, og jeg mente, at jeg da måtte kunne gøre noget, så hun kunne få det bedre.
Det er jeg nu ved at indse, at jeg ikke kan.
Men alligevel håber jeg, at det hele en dag vil blive anderledes.
For én ting er, hvor dårligt min mor har det, men en anden ting er, hvad det har gjort ved mig at være vidne til hendes pinefulde tilværelse.
Min virkelighedsopfattelse og min selvopfattelse er gennem årene blevet fordrejet, fordi hun benægter problemerne og blot lader som om, at tingene er, som de skal være.
Da jeg blev voksen, kunne jeg se, at tingene bestemt ikke var, som de skulle være.
Jeg stod alene ude i verden uden et trygt bagland og uden selvværd. For når man hele tiden får at vide, at det man ser i virkeligheden ikke sker, så begynder man at tvivle på sin egen dømmekraft, og dermed daler selvværdet.
Så nu står jeg med en opgave, der indebærer, at jeg skal lære at stole på mine egne vurderinger og tanker.
Jeg skal med andre ord være tryg i mig selv.
Det er noget af en opgave at løse, når man pludselig er blevet voksen.
Hele mit liv har jeg skullet tage hensyn til og hjælpe andre, og pludselig står jeg og kun skal tage vare på mig selv og finde ud af, hvad jeg selv har lyst til.
Hvordan finder man ud af det, når man aldrig har skullet beskæftige sig med sig selv??
Jeg går nu til psykolog, og jeg kan kun anbefale andre i lignende situation at gøre det samme.
Terapi kan måske ikke fjerne problemerne, men det kan hjælpe dig til at forholde dig til dem på en måde, så du får det bedre med dig selv og dermed en højere livskvalitet.
Og så vil jeg lige minde om, at det er utrolig vigtigt at sikre sig, at det er en rigtig psykolog, man kommer i kontakt med, og ikke en eller anden alternativ behandler uden erfaring på området.
Held og lykke og mange tanker til alle der måtte være i samme situation!

 


Tilbage