Kom i gang med gratis alkoholbehandling

Christina 2, 30 år, Pårørende

Tilbage

Nu nærmer vi os den søde juletid, men de sidste mange år har julen ikke haft nogen betydning for mig.
Det der har været vigtigt for mig er at min søn ikke vokser op med den samme holdning til jul som mig.
Min far ødelagde julen for mig for en del år siden, men far er så død for 4 år siden af sit massive og langvarige alkoholmisbrug.

Før det blev rigtig slemt med hans forbrug af alkohol, havde vi den tradition at lille juleaften spiste min far og jeg, som de eneste i familien, risengrød sammen, og det var ligesom vores dag.
Det sluttet så en lille juleaften i 99, hvor min far lå død drukken hjemme i sin lejlighed, og min mor og farfar fik puttet en masse kaffe på ham, så vi kunne holde en nogenlunde juleaften dagen efter.
Fra den dag af mistede jeg fuldstændig julestemningen, og jeg kan ikke finde frem til den igen, selvom jeg nu er mor til en dreng på 7 år.

Min jul handler primært om at min søn får en god og hyggelig december, med kalendergaver og følge med i julekalenderen på tv.
Min søn har ikke lidt under min manglende juleglæde.
Selvom min far nu er død, så burde det være muligt at finde den, men nej, for julen minder mig nu også om at han ikke er hos os mere.
Jeg har sluttet fred med min far, efter mange års indre kamp, gennem psykolog og psykiater og antidepressiver, har jeg nu endelig kunne ligge de dårlige minder hen i deres skuffe, og husker nu gode stunder som vi havde.

Mit hjerte bliver aldrig helt, for da han døde, forsvandt en lille del af mig, og den er hos ham i graven.
Sådan vil det altid være, en del af dig, vil altid hade hvad alkoholen gør ved din far eller mor, men inderst inde vil kærligheden altid rumle, kærligheden ; at du altid vil elske ham/hende, fordi de har skabt og de ting du har oplevet gør dig til den person , du er idag.
Men der vil altid være et "hvis nu jeg havde gjort mere, kunne jeg have gjort mere, var ting måske anderledes", sådan er det at være barn af alkoholiker, det er vores lod at leve med det resten af vores liv...

 


Tilbage