Kom i gang med gratis alkoholbehandling

Flere bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner end heteroseksuelle har et højt alkoholforbrug

Bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner har et højt alkoholforbrugLGBT-personers sundhed og trivsel ikke følger med resten af befolkningens, viser undersøgelsen LGBT-Sundhed fra Statens Institut for Folkesundhed.

Uligheden ses både i forhold til langvarig sydom, seksuel sundhed og stress. Men også når det fx kommer til forbruget af alkohol, hash og cigaretter.
Flere bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner end heteroseksuelle har et højt alkoholforbrug, og transpersoner er den gruppe, hvor den største andel har et ugentligt alkoholforbrug, der er højere end Sundhedsstyrelsens anbefalinger.
Blandt de homoseksuelle mænd har hver sjette har et alkoholforbrug, der overskrider Sundhedsstyrelsens grænse på 21 genstande om ugen, mens det kun gælder for hver tiende af de heteroseksuelle.


Anonym og gratis alkoholrådgivning står klar

På Brevkassen og Alkolinjen kan alle skrive og ringe anonymt og gratis. Vi kan ikke hjælpe med rådgivning om at være lesbisk, bøsse, biseksuel eller transperson, men vi er professionelle alkoholrådgivere og kan vejlede dig om hvor og hvordan du kan få hjælp.

Brevkassen

Skriv anonymt og gratis til pårørende rådgivere, alkoholbehandlere og sygeplejersker med speciale i alkoholskader på Hope Brevkassen.
Skriv til Brevkassen

Alkolinjen 80 200 500

Ring anonymt og gratis til Sundhedsstyrelsens Alkolinje og tal med en professionel rådgiver. Alkolinjen har åbent alle hverdage kl. 11 – 15.
Besøg Alkolinjens hjemmeside


Start op med professionel skræddersyet alkoholbehandling hos kommunen

Siden 2007 har alle haft ret til gratis alkoholbehandling gennem kommunen.
Der er et bredt udvalg af behandlingsformer, der gør, at den enkelte kan få lige præcis den behandling, der passer til dem og deres situation.
Find din lokale alkoholbehandling

Hjælp og støtte til pårørende

Er du tæt på en der drikker for meget, kan du tage kontakt til de kommunale misbrugscentre, som kan hjælpe med støttende samtaler og vejledning. Alle er velkomne til at ringe – også hvis du er i tvivl om, hvorvidt der er et problem. Du har ret til at være anonym, når du henvender dig og du kan frit henvende dig til andre kommuner end din hjem kommune.
Find de kommunale misbrugscentre