Kom i gang med gratis alkoholbehandling

Ny tv-serie om alkoholikere

TV2 Danmark
Det værste ved at være alkoholiker er skammen og skyldfølelsen.
Det bedste ved at være alkoholfri er at vågne op om morgenen og glæde sig til en ny dag.
"Sidste omgang" er en nærværende og medmenneskelig dokumentarserie om skyld, skam og svigt.
Om familier, der går i stykker. Om afhængighed, der dræber.
Men det er først og fremmest en historie om syv menneskers brændende ønske og håb om at blive ædru.
Sidste omgang
Der er en verden til forskel på livet som alkoholiker og livet som ædru alkoholiker. Og kampen for at bevæge sig fra den ene verden til den anden er barsk. Der er tale om en livslang kamp, der stiller ultimative krav til den, der vil vinde livet, hverdagen og familien tilbage. En kamp, der i høj grad involverer dem, som fra sidelinien har lidt, båret over og tilgivet - eller måske helt opgivet.
 
I otte programmer kommer seerne tæt på Jesper, Torsten, Ingrid, Kirsten, Jette, Steen og Allan. Seerne møder dem den dag, de begynder på en Minnesota-kur på Taarup Behandlingscenter i Nykøbing F. Foran dem ligger fem ugers intensiv døgnbehandling, hvor de hudløst ærligt blotlægger deres problemer. Men her slutter det ikke. Seerne kan også følge de syv misbrugere, der er mellem 33 og 57 år, når de er tilbage i hverdagen - uden alkohol. Og se interviews med deres børn, kærester, koner og mænd, der fortæller om livet med en misbruger.


"Sidste omgang" på TV 2 fra torsdag 5. februar kl. 21.25

57-årige Allan, Sydsjælland

Allan er 57 år og bor i Viemose på Sydsjælland sammen med
sin kone Bente. Allan har haft sit eget entreprenørfirma, der gik konkurs for to år siden. Han har drukket i mere end 20 år, men alkoholmisbruget eskalerede voldsomt efter konkursen, og sidste forår blev han taget for spirituskørsel. Allan har accepteret at lade sig indlægge igen - ikke mindst fordi hans to voksne sønner, Lars og Flemming, ikke ønsker at have kontakt med deres far, med mindre han bliver ædru.


43-årige Jette, Brenderup

Jette er uddannet pædagog. Hun bor sammen med sin kæreste Jesper og datteren Emilie på 11 år i Brenderup på Fyn, hvor hun også tidligere har været leder af den lokale børnehave. Et lederjob, som Jette havde svært ved at magte og som førte hende ud i et misbrug af både piller og alkohol. Jette har tidligere været i behandling og var ædru i otte måneder, inden hun faldt i igen. Hendes tilbagefald fik store konsekvenser for den lille familie.


57-årige Torsten, København

Torsten er uddannet kok og har bl.a. arbejdet som køkkenchef på nogle af Danmarks mest anerkendte restauranter. I 1996 døde hans kone af kræft, og siden har Torsten haft svært ved at fungere. Han kunne ikke arbejde og var af økonomiske årsager tvunget til at flytte ind i en lille lejlighed på Amager, hvor han aldrig er faldet til. Hans alkoholmisbrug har haft store konsekvenser for forholdet til hans datter og to børnebørn.


33-årige Jesper, Nykøbing Falster

Jesper er 33 år og er uddannet mekaniker. Han har arbejdet som langturschauffør og sergent ved den internationale brigade, før hans misbrug tvang ham ud af arbejdsmarkedet. Jesper har tidligere dyrket idræt på højt niveau og har blandt andet deltaget i Mr. Fitness-konkurrencen. For tre år siden væltede hans liv, da han blev permanent skadet efter en træningsulykke på cykel, og hans kæresteforhold gik i stykker.


47-årige Steen, København

Steen er 47 år og selvstændig elektriker. Han bor i sit barndomshjem på Østerbro i København og har drukket i mere end 15 år. Steens alkoholmisbrug har haft store konsekvenser for hans helbred. Han har flere gange været indlagt med hjerteproblemer, og lægerne siger, at det vil koste ham livet, hvis han ikke holder op med at drikke. Steen er single og har ingen nær familie, men han har bevaret en tæt kontakt til sin tidligere papdatter Vibe.


53-årige Kirsten, København

Kirsten er 53 år og tidligere personalechef i et medicinalfirma. Hun er mor til Linda og mormor til to børnebørn og har igennem de seneste mange år haft et stigende alkoholforbrug - bl.a. som følge af stress. Kirsten blev, kort før hun valgte at gå i behandling, indlagt på grund af voldsomme abstinenser og hallucinationer efter en mavevirus. Og den oplevelse fik hende til at erkende, at hun har brug for hjælp.


57-årige Ingrid, Nivå

Ingrid er uddannet lærer og har sønnen Rune fra et tidligere ægteskab. Hun bor i Nivå i Nordsjælland sammen med Eigil, der er pensioneret skoleinspektør. Ingrid er pillemisbruger. For halvandet år siden fik hun et sammenbrud, og hun mener selv, at afhængigheden er opstået som følge af den medicinske behandling. Hun har været sygemeldt siden sidste sommer, men står overfor en fyring, hvis hun ikke snart genoptager sit arbejde.

Tilrettelæggelse: Lisa Klit.
Produktion: MTV, 2003,  for TV 2 / DANMARK.
TV 2-redaktør: Marianne Kjær.
Fotograf: TV 2/Per Arnesen.

Se mere om "Sidste omgang" på TV2 website