Velkommen! Log ind Lav ny profil

Antabuse

Indsendt af Elias420
Antabuse
14 Jan, 2017 15:07
Hej
Jeg har taget antabuse på mandag .
kan man drikke her nu på lørdag?
Bliver man ikke syge hvis man drikke lidt?
Tak
Re: Antabuse
18 Jan, 2017 14:32
Kære Elias

Tak for dit spørgsmål.
Antabus hæmmer det enzym i leveren (aldehyddehydrogenase) som nedbryder alkohol. Det betyder, at man ved indtagelse af alkohol vil opleve en alvorlig forgiftningstilstand og som kan kræve behandling i form af en modgift og for nogles vedkommende sågar indlæggelse. Symptomerne vil hyppigst indtræde 5 – 10 min. efter alkoholindtagelse og vil variere fra person til person. De fleste oplever blussende rødme i ansigtet, hjertebanken, hurtig puls og vejrtrækning samt hovedpine. Nogle oplever kvalme og opkastning. Ved svære reaktioner kan der opstå alvorligt blodtryksfald og i sjældne tilfælde besvimelse.
Det tager kroppen mindst en uge at gendanne aldehyddehydrogenase og det er derfor vigtigt at overholde anbefalingen om, at vente min. 14 dage med at indtage alkohol ved ophør med Antabus.
Antabus gives som hovedregel i forbindelse med samtidig psykosocial behandling. Samtaler er med andre ord en helt afgørende del af det at være og blive afholdende. Jeg håber derfor også, at du har nogle professionelle at tale med? Der kan fx være mange grunde til, at holde pause med Antabus. Væsentligt er det, at det kan give god mening at planlægge dette sammen med en alkoholbehandler og på den måde gøre det nemmere, at vende tilbage og genoptage afholdenhed.
Der er mulighed for gratis alkoholbehandling i alle kommuner. Du kan klikke på danmarkskortet på denne side og se de forskellige tilbud i dit område.
Jeg håber du kan bruge mit svar. Skriv endelig tilbage ved flere spørgsmål.

Med venlig hilsen
Anya - Rådgiver

.
Beklager, kun registrerede brugere må sende spørgsmål i dette forum.

Klik her for at logge ind