Velkommen! Log ind Lav ny profil

Hvad sker der ved, at min kæreste går i byen hver weekend?

Indsendt af Den unge kvinde
Hej Hope

Min kæreste går i byen næsten hver weekend i techno-miljøet til kl. 8-9. Det resulterer i kort søvn (4-5 timer i dagstimerne), masser alkohol, cigaretter, til tider en joint (pot cirka hveranden bytur) og til tider kokain eller MDMA i moderate mængder (cirka fire gange årligt). Men det resulterer også i glæde, socialt fællesskab og udadvendthed (han er ret introvert af natur), hvilket han får rigtig mange gode oplevelser ud af. Min fornemmelse er, at når han først er ude, kan han ikke stoppe igen, før det er blevet lyst, og han kan bryde nogle normer ved at cykle hjem gennem byen. Han er opvokset under ekstremt trygge kår og har efterfølgende haft et stort behov for at udfordre sig selv og sine grænser - på en meget reflekteret måde. Han går mere i byen nu, end da jeg mødte ham for 7 år siden, men det har altid været meget.
Jeg er ikke bekymret for, han er fysisk afhængig af nogen form for rusmidler. Det kan han sagtens holde sig fra uden at føle trang. Men jeg er bange for, han er afhængig af byturene, der nærmest aldrig får ende, og den mentale sundhed han oplever at få herigennem - som så bliver på bekostning af den fysiske sundhed, fordi rusmidlerne er en del af pakken (men han kan sagtens gå i byen uden stoffer fx).
Alle hans venner lever på samme måde (eller nærmere meget vildere), men uden som ham at have fast arbejde at passe, da de er kunstnere, og det tror jeg gør det svært for ham at se alvoren i det. Han er også forholdsvis velfungerende på trods. På den korte bane er konsekvenserne lidt træthed, til tider lidt nedtur, en weekenddag brugt på at sove (tilgengæld har han natten som han siger), dårligt immunforsvar, dårlig kondition og tømmermænd. Men det er han meget bevidst omkring, at han “betaler”.
Anderledes tror jeg det forholder sig på den lange bane. Han lever langt hen af vejen efter devisen: det handler (også) om at lægge liv til årene, og ikke kun år til livet. Men han har aldrig oplevet nogen dø, blive rigtig syge eller have et misbrug med konskvenser på den lange bane (modsat mig) og ved derfor ikke, hvilke helt forfærdelige forhold han gambler med.

Han er 30 år og har en kandidatuddannelse på sundhedsområdet, men har brug for at få beskrevet sort på hvidt fra en anden, hvilken risiko han udsætter sig selv for, så han kan forholde sig til den på samme måde som til gevinsten.
Altså: hvilken risiko er der forbundet med sådan en bytur næsten hver weekend for en 30-årig - især på den lange bane?

Vh Den unge kvinde
Re: Hvad sker der ved, at min kæreste går i byen hver weekend?
24 May, 2018 14:36
Hej Den Unge kvinde
Tak for din henvendelse og beklager den lange svartid
Det er klart du er bekymret og forståeligt. Kroppen og psyken har ikke godt af disse byture, men det er meget individuelt hvad konsekvenserne kan være. Det virker som om det er blevet for meget for dig? Kan du sige lidt mere om hvad?
Din kæreste er godt uddannet og ved præcis havde han gør ved sig selv og hvilke risici han udsætter sig selv for fysisk. Det virker som om hans psyke bliver stimuleret af byturene, kunne der være andre måder at stimulere det på? Livsstilen kan godt være vanedannende og svær at ændre.
Kunne du nævne noget I gør sammen og hvad I tænker sammen om fremtiden?
De fatale konsekvenser du måske har oplevet, kan du fortælle ham om dem eller nævne dem her?
Har du nogen du kan tale med?
Du er meget velkommen til at skrive igen eller at ringe til Alkolinjen også på 80 200 500( hverdage ml. 11-15)
Bjarne RådgiverRedigeret 1 gang(e). Sidst redigeret 24/05/2018 15:07 af Bjarne rådgiver.
Beklager, kun registrerede brugere må sende spørgsmål i dette forum.

Klik her for at logge ind