Velkommen! Log ind Lav ny profil

Afvænning på egen hånd

Indsendt af 79solsikken
Afvænning på egen hånd
18 Aug, 2018 6:55
Hej
Nu prøver jeg her (fik ik svar i pårørende rådgivning)
Min mand har drukket i mega mange år. (Min 15 år - den tid jeg har boet sammen med ham )
Han har passet arbejde men vil tro at han drak 6-8 øl i hverdag og en del mere på fridage .
Nu har han været besvimet 3 gange (10-12 dage siden) fået udredt hjertet (er fint) han skal skannes på mandag (se efter svulst - kan man se på hjernen at han har drukket i så mange år?)
Sygehuset Anbefalede en bedre livstil , så min mand er stoppet med at ryge. (Det er jeg stolt over ) han siger også at han er holdt op med at drikke (efter hans udsagn så har han aldrig haft et misbrug /overforbrug)
Men nu har han 2 gange på 9 dage været helt vild mærkelig . Han var især 1.gang meget vild i øjnene og han var truende , så meget at jeg fik råd fra en politimand pr tlf. Han skar dækkene op på min bil. Gemte vores husnøgler og 2 andre ting (som han stadig leder efter men de er ikke at finde )
Igår blev han voldsom igen. Fik hans mor herned for at hjælpe mig med at få ro på. Børnene hører og ser det hele . Jeg er næsten på vej væk herfra men kan ik finde en passende bolig til os (mig og 3 børn
Mit ? Går nok mest på : kan han blive psykotisk når han selv nedsætter sit ølforbrug?
Alt såden noget her er jo svært at bevise , men vil jeg kunne undgå at han får samvær med børnene (til overnatning ?)
Vh solsikken
Re: Afvænning på egen hånd
20 Aug, 2018 14:34
Hej Solsikke.
Jeg kan kun beklage at du ikke har fået svar i Pårørenderådgivningen. Der må være sket en fejl, for vi plejer da at være flinke til at svare..
Det lyder ikke godt og er meget bekymrende, at du lever med en mand, der bliver psykotisk og ikke ved, hvad han foretager sig. Det er endnu mere bekymrende, at I har hjemmeboende børn, der er vidne til de optrin, der har været.
Man skal have drukket heftigt i mange år for at det kan ses på hjernen, men en tumor kan også være med til at ændre din mands adfærd. Godt at han bliver scannet på hospitalet!
Det er ikke ualmindeligt, at man kan blive psykotisk af at nedtrappe sig selv uden medicin ligesom man kan gå i kramper. Derfor er det vigtigt, at man via egen læge eller et Rusmiddelcenter får noget støttemedicin. I værste fald kan man uden medicin få Delirium Tremens, som kræver en akut indlæggelse, da man har væmmelige hallucinationer..
Jeg vil anbefale dig at få handlet så hurtig som muligt. Jeg vil råde dig til at få kontaktet kommunens børne og familie afdeling, for de er forpligtede til at hjælpe dig, når du har hjemmeboende børn under 18 år. Kommunen kan også hjælpe med at få dig skrevet op til en akut bolig af hensyn til børnenes tarv.
Det lyder som om at du vil skilles og at din mand vil det samme, når han smider nøglerne væk..
Uanset hvad vil jeg råde dig til at I som familie får hjælp. Dine børn kan have taget psykisk skade, som kan følge dem senere i livet, hvis de ikke får disse oplevelser bearbejdet.. De mange års misbrug må også have påvirket dem. Jeg vil også råde dig til at få hjælp som pårørende. Hvor? kan du finde på Hopes hjemmeside.
Er der ikke et sted, hvor I for en tid kan tage hen? Det bedste ville dog være, at din mand lod sig indlægge eller fandt et andet sted at være, hvis han ikke længere ønsker at være sammen med sin jer.
Det er Statsforvaltningen, der tager stilling til bopæl og samvær med børnene. Er børnene store vil de selv blive hørt. Hvis din mand fortsætter med at drikke må du orientere Statsforvaltningen om dette ved at skrive til dem i forbindelse med at du søger skilsmisse.
Men der er stadig meget uafklaret fornemmer jeg.
Måske er din mand syg, så det kan være forklaringen på hans adfærd.
Bliver din mand psykotisk igen må du ringe 112, så der kan blive taget stilling til om han skal indlægges eller I skal på et krisecenter. Du må være om dine børn og dig selv, såfremt din mand bliver psykisk syg.
Håber at I allerede har fået noget hjælp. Hvis ikke, så er du ansvarlig for at det sker.
Du er altid velkommen til at skrive igen eller ringe til os på Alkolinjen tlf. 80200500, såfremt du har brug for yderligere rådgivning.
Med venlig hilsen
Charlotte
Re: Afvænning på egen hånd
21 Aug, 2018 21:49
Hej igen
Ja må sige at jeg stadig er her sammen med mand og børn .
Jeg er opmærksom som på mine og mine børns ve og vel.
Min mand fejlede ik noget i hovedet. Der har ikke været flere dårlige dage siden sidst .
Jeg er lidt interesseret i det der med psykosen . På en måde , kan det være fordi han selv har forsøgt at holde igen med øl. Og så lige pludselig drikker mange.
Er der noget jeg kan gøre for at støtte ham i nedtrapning . (Når han nu ik vil søge hjælp )
Hedder det altid antabus når man stopper ? Vh Bente
Re: Afvænning på egen hånd
23 Aug, 2018 11:47
Kære 79solsikken
Godt at høre han ikke fejlede noget. Hans adfærd er dog stadig lidt mystisk. Du kan ikke gøre meget andet end at følge ham ned i rusmiddelcenteret. Det er vigtigt at han ikke trapper ned uden støtte fra Rusmiddelcenter eller egen læge, der er de bedste til at vurdere det eller indlægge.
Der er i alkoholbehandlingen terapi og medicin og ofte Antabus , men faktisk er der Naltrexone og Campral som også kan hjælpe. Men samtale er det bærende element efter en afrusning
Bjarne
Beklager, kun registrerede brugere må sende spørgsmål i dette forum.

Klik her for at logge ind