Velkommen! Log ind Lav ny profil

Bange

Indsendt af SSMH
Bange
09 Oct, 2018 14:06
Hej

Jeg skriver da jeg flere gange når jeg drikker ikke kan styre det, jeg har ikke nogen stop knap når jeg først går igang og bliver draget af stemningen. Jeg føler ikke jeg er alkoholiker da jeg ikke føler en trang til alkohol i hverdagen og drikker kun når jeg er ude, hvilket jeg ikke er særlig tit, men når jeg er ude går det altid galt, jeg får blackout og bliver rigtig sur på mine nærmeste, det går især ud over min kæreste og jeg lyver rigtig meget. Jeg er nu kommet til et punkt hvor det er for meget og jeg er rigtig bange for at miste min kæreste hvis det fortsætter.
Når vi er ude at spise med hans far eller mine forældre, eller bare er hjemme hos dem og spise, har jeg ikke et problem og kan godt styre mig, men så snart jeg er ude med venner, på værtshus eller i byen så går det galt og jeg kan ikke stoppe når jeg først er startet.

Det er et problem jeg har haft siden jeg startede med at drikke, i starten fik jeg bare blackouts, men blev ikke sur. Problemet bliver større og større og jeg er nu 24 år og har endelig selv virkelig set problemet og håber inderligt jeg kan få noget hjælp og finde ud af hvorfor jeg ingen stopknap har, når jeg jo ikke er alkoholiker/afhængig.Redigeret 1 gang(e). Sidst redigeret 09/10/2018 18:34 af SSMH.
Re: Bange
10 Oct, 2018 14:44
Hej Bange.
Tak for din mail.
Du fortæller at du igennem længere tid har oplevet problemer med dit alkoholforbrug, og at det særligt er i de situationer, hvor du er sammen med vennerne at det går galt. Du er bekymret fordi, at du i de situationer ikke har nogen stopknap,- du bliver vred og det går ud over de mennesker, der er omkring dig. Særligt din kæreste, og du er nu bange for om hun forlader dig på grund af det.
Det er rigtig godt at du skriver, for du oplever at dine problemer bliver værre og værre.
Du er allerede langt for jeg kan læse, at du har gjort dig mange tanker, og at du nu er parat til, at der skal der ske noget andet – du vil gerne ændre dine alkoholvaner.
Du vil også gerne vide hvorfor du ikke har nogen ”stopknap” dog er det er svært at sige noget helt præcist om grunden her til, men det kan måske være noget, som du har med dig for tidligere generationer (det kan være noget arveligt)…er der nogen i din familie, som du mener også har sådanne problemer? Under alle omstændigheder er det et advarselstegn så godt at du tager det alvorligt og reagere nu.
Du virker som om du er optaget at vide noget mere om dig selv og dine alkohol problemer, så derfor vil jeg foreslå at du går ind på hjemmesiden: Hope.dk – der kan du lave en test (test dine alkoholvaner), hvor du kan få mere indblik i dine alkoholvaner m.m.
Jeg får også lyst til at spørge dig, hvad du tror er grunden til at det lige præcis er i situationer med dine venner at du ikke har nogen stopknap?
Hvis du gerne vil arbejde videre med dig selv kunne et skridt på vejen måske være at du til den næste sammenkomst med vennerne lavede en aftale med dig selv om, hvor meget du må drikke, måske er der nogen af dine venner eller din kæreste som vil støtte dig i at holde din plan? Hvordan synes du det lyder?
Jeg vil også foreslå dig at ringe til Alkolinjen tlf : 80200500, det er gratis og anonymt. På den måde kan vi måske få en god snak, om hvad du ellers har af tanker, og sammen finde ud af hvordan du bedst kommer videre.
Beklager, kun registrerede brugere må sende spørgsmål i dette forum.

Klik her for at logge ind