Velkommen! Log ind Lav ny profil

Gode råd

Indsendt af Else
Gode råd
05 Dec, 2018 18:00
Hej

Jeg har i dagligdagen ingen problemer med alkohol. Drikker normalvis ikke i hverdagen. I weekender, hvor jeg/vi ikke er i selskabeligt lag, nyder min mand og jeg i forbindelse med frokosten 1 øl og til middagen om aftenen, deler vi en flaske vin. Det er ikke sådan, at jeg ikke kan undvære alkoholen, men synes det i weekenden er en del af et bedre måltid.

I selskabeligt lag hænder det, at jeg bliver så fuld, at jeg ikke kan huske, hvad jeg har lavet dagen efter. Det sker som regel ved indtagelse af snaps eller anden stærk spiritus. Jeg når ligesom ikke at mærke, at jeg har fået mere end nok. Det er ikke sådan, at jeg hjemmefra beslutter mig for, at drikke mig fuld, nogle gange sker det og ja jeg når ikke at tænke over det.

Min mand hader når det sker. Han synes det er pinligt, og vi er ofte kommet op at skændes i den forbindelse. Han mener, jeg er alkoholiker. Det mener jeg ikke, men jeg er klar over, at min indtagelse af alkohol nogle gange skaber problemer i vores forhold.

Findes der en "god forklaring" på problemet, hvorfor jeg som regel nok kan styre det, og det så en gang imellem går galt.

Jeg ønsker ikke at undvære alkohol fuldstændigt i mit liv. Men jeg vil meget gerne undgå disse blackouts, for min mands skyld og ikke mindst min egen.
Nogle gode råd til, at det ikke sker igen?( Ja jeg kunne jo bare lade helt være.)

Selv tænker jeg:
- at jeg fremover vil forpligte mig til at være "den der kører hjem." Og jo det tager jeg meget alvorligt!
Et par glas vin til maden i selskabeligt lag og så er det det.
- fortsat vil nyde øl og vin til maden i weekenden, som nævnt.

Jeg har IKKE tidligere lavet den form for aftaler med mig selv eller min mand. Men har ofte lovet, at jeg vil gøre mit bedste for, at det ikke sker igen. Og ja det har så ikke holdt.

Hvad siger I?

Mvh Else
Re: Gode råd
06 Dec, 2018 15:06
Hej Else
Tak for dit spørgsmål
Dit alkoholforbrug og dine vaner kunne du med fordel checke i testen på www.alkolinjen.dk
Din score vil give dig et fingerpeg om dine alkoholvaner med fordel kan justeres.
Hvis jeg skal give gode råd så det ikke sker igen. Er jeg nødt til at spørge lidt ind til det. Du har prøvet og lovet uden den store succes, og kan se sammenhængen mellem alkohol og din uønskede adfærd i sociale sammenhænge, der er rigtig godt. Aftaler hvis de laves, skal nok være meget konkrete og detaljerede for at de kan gennemføres med succes. Din test vil også vise om du evt. med fordel kan sparre med en alkoholrådgiver eller din egen læge om dit alkoholforbrug.
Du kan godt prøve at skrive en slags alkoholdagbog og skrive aftalerne ned i inden de udføres. Når du har gjort det kan du måske orientere din mand så han ved hvad han kan regne med fremover når I er ude. I kan derefter tale åbent om hvordan det gik og om noget skal justeres.?
Du er også velkommen til at ringe til Alkolinjen på 80 200 500 hverdage mellem kl.11-15
Beklager, kun registrerede brugere må sende spørgsmål i dette forum.

Klik her for at logge ind