Velkommen! Log ind Lav ny profil

Kan ikke finde grænsen

Indsendt af ABTM
Kan ikke finde grænsen
07 Dec, 2018 10:46
Hej Alkoholrådgiver.

Jeg skriver fordi jeg ikke kan drikke med måde, når der først et lagt op til en bytur.
Det er fint for mig, at sidde derhjemme og hygge med et par glas rødvin en weekend til lidt god mad, det sker ikke hver uge, men på den måde kan jeg fint finde grænsen.
Men når jeg er til arrangementer og der er lagt op til fest og hygge, så drikker jeg så hurtigt og registrere slet ikke hvad jeg egentlig drikker, hvilket har resulteret i flere blackouts.
Jeg aner virkelig ikke hvad jeg laver, føler ikke jeg har styring over egen krop og det er sker hver gang nu, ikke at jeg drikker særlig ofte. Men når jeg gør, så sker det og det er meget ubehageligt at vågne op og ikke vide hvad der er sket overhovedet eller kun meget meget små glimt.
Det går meget udover mit humør, fordi det er så ubehageligt og dertil synes jeg ikke det er fair overfor min kæreste, at jeg absolut ingen kontrol har over mig selv.

Jeg har tænkt over det og da jeg var yngre og drak mokai og et par få shots, var det en sjov og hyggelig bytur. Men efter vin er kommer ind i billedet særligt til de festlige begivenheder, så ved jeg ikke om det bare er en dum cocktail for mig, fordi jeg drikker så hurtigt også blander det med drinks, eller om det er fordi jeg simpelthen slet ikke kan styre alkohol i særligt store mængder.
Jeg kan bare mærke at det skræmmer mig og i en alder af 25 år, så vil jeg bare ikke opleve det én eneste gang til. Når jeg har været i byen, har venner også lavet drinks og jeg har blandet alt muligt alkohol, og siger til mig selv at det skal jeg ikke gøre, men når jeg først er blevet fuld så skænker jeg det ikke en tanke.

Normalt er jeg meget ordens menneske, så den person jeg er når jeg bliver så fuld skræmmer mig rigtig meget. Ved ikke om denne besked giver så meget mening, men håber at kunne få lidt rådgivning.

Rigtig god dag.
Re: Kan ikke finde grænsen
07 Dec, 2018 11:51
Hej ABTM
Tak for dit spørgsmål.
Dine alkoholvaner har ændret sig til nu også at omfatte vin og især sociale arrangementer giver dig problemer med alkohol. Du har ikke skiftet så meget alkohol ud du har blot suppleret med vin.
Hvor mange år har du brugt alkohol? Har du dine vaner med fra dine forældre?
Du oplever kontroltab, blackouts og pinlige situationer når der er en bytur i luften, og det er svært for dig at kapere da det ligger fjernt fra dig i dagligdagen ikke at have styr på situationen er det rigtig forstået?
Det virker som om du har kontrol når du bruger alkohol sammen med din kæreste og det er sådan du gerne vil have det ?
Du kan med fordel tage alkoholtesten på www.alkolinjen.dk. Den vil give dig en score og en handlingsanvisning. Du har også mulighed for at ringe til Alkolinjen på 80 200 500 hverdage mellem 11-15, hvis du vil tale med nogen om det.
Beklager, kun registrerede brugere må sende spørgsmål i dette forum.

Klik her for at logge ind