Velkommen! Log ind Lav ny profil

Problem med alkohol

Indsendt af Anna
Problem med alkohol
11 Nov, 2018 15:30
Hej, jeg er 23 år gammel, og har i perioder et problem med alkohol.
Det startede for ca. 4 år siden, hvor jeg arbejdede som garderobepige og fik et helt anderledes forhold til alkohol.
Jeg har derudover været alvorligt syg med bulimi, hvor alkoholen også blev et middel til ikke at spise/ mindske den dårlige samvittighed ved spisningen.

Der hvor jeg er nu kan der sagtens gå 2 uger uden alkohol, men så vælger jeg alligevel aktivt at være alene en hel weekend, hvor jeg VED jeg kan drikke (typisk har en fx en flaske vodka til et weekend).
Jeg forstår simpelthen ikke mig selv, jeg har det som om jeg med vilje prøver at spolere det for mig selv.

Jeg har ikke en god grund til hvorfor jeg gør det - men jeg har efterhånden erfaret at jeg ikke kan lade vær.

Jeg har gode venner, kan godt lide mit studie, og er næsten rask fra min spiseforstyrrelse.

Mit spørgsmål er om jeg kan søge hjælp et sted, som er ok anonymt, men som alligevel foregår "ansigt til ansigt" og ikke på nettet.
Eller om det, i mit tilfælde, handler om viljestyrke? At når jeg kan undvære alkoholen i 2 uger - så er det vel ikke en "rigtig" afhængighed - eller hvad? Da jeg var spiseforstyrret kunne jeg umuligt forestille mig bare en enkelt dag uden opkastninger.
Så burde det (statistisk set) være muligt at jeg kæmper mig ud af det her selv - "nu når det ikke er værre end det er"? Eller er den en sag der er tabt på forhånd?

Mvh. Anna
Re: Problem med alkohol
12 Nov, 2018 14:45
Kære Anna
Tak for dit spørgsmål
Det er flot du er blevet så opmærksom på dit forhold til alkohol. Du beskriver at dit forhold til alkohol er både meget bevidst(du vælger aktivt hvornår du vil drikke, alene og hvad etc.) og ubevidst( når der går op til 2 uger uden alkohol). Dit forhold til alkohol er problematisk og kan sløres af din spiseforstyrrelse, derfor kræver det nærmere undersøgelse.
Din spiseforstyrrelse du beskriver, er du i behandling? og spiser normalt og kaster ikke op? Det er vigtigt at du får hjælp til både dit alkoholproblem og din spiseforstyrrelse samtidig. Enten i psykiatrien eller i alkoholbehandlingen. Måske gå begge steder samtidig?
Der findes et alkoholambulatorie tæt på dig hvor du kan søge hjælp. Se adresser i hele landet her: www.alkolinjen.dk
Du er også velkommen til ringe til Alkolinjen 80 200 500 på hverdage 11-15.
Beklager, kun registrerede brugere må sende spørgsmål i dette forum.

Klik her for at logge ind