Velkommen! Log ind Lav ny profil

tillid

Indsendt af Nanna
tillid
17 Dec, 2018 21:08
Hej,
Jeg har igennem tre år nu, haft et forhold til en mand med et alkoholproblem. Det har været både nogle af de bedste, men på samme tid nogle af de værste år af mut liv. Hvad jeg ikke alt har været udsat for af psykisk men også fysisk vold når han har drukket.
Han har ígennem de tre år, skåret rigtig meget ned på sit alkohol forbrug. fra ca. 20 øl om dagen, til i dag og de sidste 14 dage har han slet ikke drukket, Men det har været med rigtig mange tilbagefald, skænderier og mangel på tillid. Også her for 14 dage siden til ham at det er enten alkoholen eller mig. HAn valgte mig.
Men nu kan jeg mærke at jeg intet har tilovers for ham. Han er en sindssyg dejlig fyr. Jeg elsker ham overalt, Men min tillid til ham er væk. Jeg går hele tiden og er nervøs for hvornår tilbagefaldet kommer. Hvornår at han får nok af ikke at drikke. Det har været en del af ham i mere end halvdelen af sit liv.
Jeg kan sagtens se hvilket fantastisk menneke han er. og hvilket liv vi kunne få nu, Men tør ikke stole på ham. Bare en samtale med hans far, får mig helt ude af den.
Hvordan vinder man en tillid tilbage som er så fortabt?
Re: tillid
19 Dec, 2018 13:17
Hej Nanna
Tak for dit spørgsmål.
Du beskriver et forhold hvor alkohol har fyldt meget. Et forhold hvor alkoholen udløser skænderier, mistillid og fysisk og psykisk vold. Voldsomme hændelser, der ikke så let udviskes af en kort periode uden alkohol som jeg forstår det?
Din kæreste har nu valgt dig fordi du gav ham et valg som havde den effekt at alkohol nu er væk. Så du har stor indflydelse på hans beslutning. Det tyder på at der sker noget andet når du markerer og sætter grænser?
Din kæreste kunne måske få vurderet sit alkoholproblem hos nogle professionelle? Sammen med dig så du ved hvad det vil sige at være ham og hvad han bruger alkoholen til, men også vise at du bakker op om behandling af alkoholproblemet, hvilket nok er nødvendigt for at beskytte jeres forhold mod tilbagefald og de tegn der leder op til det.
Re: tillid
19 Dec, 2018 16:43
Hej igen.
tak for dit svar.
Det er helt rigtigt forstået.
Men hvor finder jeg professionelt hjælp? Som kan hjælpe på den måde. Jeg har forsøgt med misbrugscenter der hvor jeg bor. Men følte slet ikke at hun var særlig proffessionel. og det hjalp slet ikke.
Jeg vil også så gerne hjælpe ham, men har svært ved at finde styrken efter de her tre år. Men det er vel noget, som jeg må arbejde på med i mig selv.
Re: tillid
20 Dec, 2018 13:51
Hej Nanna,
Tak for dit svar.
Du har, igennem de sidste 3 år, gjort meget for det alkoholproblem din kæreste har og du ville ønske, at du havde endnu mere styrke til at hjælpe ham. Nu er du kørt træt.
Han har brug for professionel hjælp og det er hans opgave.
På hjemmesiden www.alkolinjen.dk findes kommunernes tilbud og du/han har også lov til at benytte tilbud i andre kommuner. Det gælder både tilbuddene til dig som pårørende og til din kæreste, der drikker.
Du er velkommen til at ringe til os og få mere at vide, hvis der er noget af det du læser og ser, som du gerne vil have uddybet og snakke mere om.
Vi har åbent alle helligdage omkring jul og Nytår fra 11-15., dog ikke weekenderne.

Venlig hilsenRedigeret 1 gang(e). Sidst redigeret 20/12/2018 13:52 af Bjarne rådgiver.
Beklager, kun registrerede brugere må sende spørgsmål i dette forum.

Klik her for at logge ind