Velkommen! Log ind Lav ny profil

Tillid

Indsendt af britt
Tillid
23 Dec, 2018 0:25
Hvor er det svært at være sammen med en eksalkoholiker.Vi har været på ferie,inden vi tog afsted , spurgte jeg ham ,om det var ok ,at vi havde en alkoholpolitik på ferien.Vi har en aftale om,at han må få øl i selskab med andre.og til fester.
Jeg synes sommetider ,det virker som om han har meget stor trang til øllerne,og har spurgt,om han somme tider tager en øl alene.Det benægter han ,og det er måske også rigtig.
Men på ferien skulle han se en fodboldkamp og glemte lidt vores aftale om hvor meget ,der skulle drikkes.
Da jeg bebrejdede ham det ,var han helt uforstående ,det var mig som overreagerede osv.og iøvrigt synes han ,det var træls ,når vi var sammen ,at han nærmest skulle bede om lov til at få en øl.Jeg prøvede at forklare ham,hvor vigtigt det er for mg ,at jeg kan stole på ham.og sagde ,at jeg troede ,han fik øl hjemme hos ham selv alene.
Han svarede ,at det gjorde han bestemt ikke ,og hvis han gjorde ,ville han nok heller ikke fortælle mig det.
Næste dag fortrød han ,og sagde ,at han ikke mente det ,men at det ene ord bare tog det andet..og han ikke vidste hvordan han skulle undskylde det nok.
Da han gik i behandling blev der talt om ,at nogle gange så man sine nærmeste som fjenden,fordi de forhindrede en i at drikke.
Jeg er et glad og positiv menneske ,og nægter at puttes i en rolle ,hvor jeg skal ses ,som et kontrollerende og bestemmende menneske.
Han drikker ikke til daglig ,men jeg synes ,han drikker mere såsnart der er en anledning,man kender jo desværre måden en øl bliver skyllet ned på.
Jeg tror også ,han tiere tager på besøg ,hvor han ved ,der falder en øl eller to af.
Jeg tror ikke han drikker sig fuld alene,men hvor er det svært at have tillid til at han taler sandt,når han samtidig siger ,at han nok ikke ville fortælle mig det.
Et hjerteuk fra en frustreret forhåbentlig eks medafhængig.Redigeret 1 gang(e). Sidst redigeret 23/12/2018 0:53 af britt.
Re: Tillid
23 Dec, 2018 1:04
Mit indlæg før skulle have været rettet til pårørende rådgiver.håber det er ok det står het
Re: Tillid
27 Dec, 2018 14:56
Kære Britt
Tak for din mail og dit hjertesuk.
Du skriver, at du synes det er hårdt at leve sammen med en eksalkoholiker og at du synes du får en rolle hvor du skal være kontrollerende i forhold til hans forbrug, en rolle du ikke har lyst til at have, da du er et positivt og glad menneske. Og samtidigt har du også en bekymring for om din mand kan begynde at drikke mere uden at fortælle dig det.
Der er mange der vi kunne nikke genkendende til, at det er hårdt at leve med en tidligere alkoholafhængig fordi bekymringen for om forbruget vil eskalere hele tiden er til stede. Parforhold hvor alkohol har fyldt har ofte også været præget af, at den der havde et alkoholproblem, ikke helt har fortalt sandheden om hvor stort forbruget er, hvorfor der er blevet slået skår i tilliden.
Det lyder til, at du og din mand, kan have en åben dialog, hvor du kan fortælle ham om hvilke grænser du synes der skal være og hvor han også er ærlig i sine svar til dig. Umiddelbart lyder det til, at han har stor tillid til dig i og med at han er ærlig overfor det dig.
Det lyder til, at du har en stor bevidsthed om din egen rolle, og det kan være hjælpsomt for både dig selv og din mand, at du fastholder nogle rammer for hans alkoholforbrug og at du derudover bevarer dit gode humør og har fokus på hvordan I har en rigtig god relation og du kan bevare dit positive sind.
Du skriver, at din mand har været i behandling. Har du også modtaget hjælp i forhold til hvordan du skal passe på dig selv og bedst muligt kan støtte din mand i hans proces? Hvis ikke er det som regel mulighed for at pårørende kan få rådgivning i det lokale rusmiddelcenter, også selvom den alkoholafhængige ikke modtager hjælp. Du kan selv modtage samtaler men det kunne måske også være relevant at I fik nogen opfølgende samtaler sammen.
Du også velkommen til at ringe til os på ALKOLINJEN på 80 200 500

Bedste hilsner Trine
Re: Tillid
30 Dec, 2018 17:47
Tak for svaret.Det betyder meget at have nogen at sparre med.
Vi var begge to i behandling hos kommunens alkoholcenter.ellers tror jeg ikke vi havde været sammen i dag.Vi bor ikke sammen mere,men har været kærester.
Jeg sagde faktisk til min mand på ferien ,at vi kun skulle være venner fremover.Jeg magter ikke ,at jeg ikke kan have tillid til ham ,hvilket jeg ikke mener jeg kan have ,da han jo siger direkte ,at han nok ikke ville fortælle mig det ,hvis han faktisk drak øl alene.
Jeg vil heller ikke finde mig i ,at han undskylder sig med ,at det ene ord tog det andet.efter at han har sagt ,at det er træls at besøge mig,for han skal nærmest bede om lov ,til at få en øl til maden.Jeg vil ikke tage en øl ,bare for at han skal føle sig godt tilpas over at få en
Jeg mener, han er ved ,at bagatellisere hans tidligere forhold til alkohol.Han sagde ,at han da godt vidste ,at han i perioder drak for meget.Hårdt presset indrømmer han ,at det nok ikke har sådan det var.og at han havde et alkoholmisbrug.
Da han havde drukket for meget på ferien .måtte jeg kæmpe ,for at få ham til at indse ,at det var forkert ,og det er DET ,jeg ikke kan mere.
Jeg forstår ikke ,at jeg skal angribes ,hvorfor kan han dog ikke bare sige ,ok det var forkert af mig ,det skal ikke gentage sig.
Jeg kan kun sige ,hvad jeg vil være med til ,og jeg magter ikke mere ,at han ikke selv kan se ,når det er ved at gå galt.Men skal angribe mg og få mig til at fremstå ,som en overreagerende person.
.lige nu er vi ikke sammen ,kun når børnene er på besøg. Jeg har sagt ,at han måske skulle tale med alkoholcentret hos kommunen igen.og vil også gerne med til parsamtaler,men jeg synes ,at det må være op til ham at reagere.Jeg orker ikke være den ,som skal tage initiativet altid..
I forgårs havde vi julefrokost , så synes jeg jo ,at der var en god anledning til at holde lidt igen .for at vise ,at øllerne ikke er ved at tage magten.hvilket han bestemt ikke gjorde.
Da han startede i behandling.tog han antabus i et halvt år.jeg synes ikke det er lang tid? Han drikker en del alkoholfri øl.Jeg ved der er forskellige holdninger til det.men jeg tror ,det fastholder en alkoholiker i hans vane med at sidde med en øl og smagen er der også.
Re: Tillid
31 Dec, 2018 12:04
Hvis din mand er afhængig af alkohol vil han typisk ikke kunne lære at - blive ved med at - drikke kontrolleret - i hvert fald er det meget sværere end ikke at drikke. Derfor er det rigtig godt at du ikke vil drikke med ham, for ikke at "tillade" det på den måde. Mit gæt er at din mand har brug for hjælp igen, derfor vil det være rigtig fint, hvis han begynder i Alkoholbehandlingen igen. Mange gange skal der jo flere forsøg til, for at det virker,. - typisk færre end de ca 7 gange i gennemsnit for at stoppe med at ryge.
Når din mand lyver for dig er det noget som mange andre med samme problem gør: de er flove over at være faldet i, og tror at så længe de benægter fordufter problemet. Men det gør det jo reelt ikke. Du skal bare ikke tro, at svarene din mand giver er rettet mod dig! Når han benægter, er det for at kunne fortsætte med at drikke, - måske fordi han frygter at få abstinenser, måske fordi han gerne vil drikke endnu og lukke øjnene for, hvordan det påvirker jer andre og ham selv.

Du er velkommen til at ringe herind - det er helt rigtigt at der er ikke noget der virker, hvis din mand ikke vil en ændring. Men mange vil gerne ændre det - men tror ikke helt på sig selv, at de kan gennemføre det, eller er bange for at de alligevel falder i igen.
Vedrørende om alkoholfri øl og alkoholfri vin kan være en hjælp eller kan holde folk fast i en vane med flasker, kan det være forskelligt fra person til person. De fleste er bange for at andre skal tro, at de ikke kan tåle at drikke, hvad de jo vitterligt ikke kan. Men der hvor man lægger mærke til alkoholmisbrug, er mest, når folk bliver berusede og måske ubehagelige eller glemmer ting.

Jeg tænker ikke, det gør noget, men man skal prøve sig frem, hvis man får Antabus samtidig, kan man kun tåle meget lidt alkohol, dvs. højst 1 alkoholfri øl, hvor der kan være op til 0,5% i (fx Nordic, og en del af de udenlandske øl). I Tuborg superlight er der under 0,1% i, den vil alle kunne tåle. Det meste alkoholfri vin er der ca 0,2% alkohol i, og det vil man typisk kunne tåle et par glas af.

Du spurgte i forløbet om 1/2 år er længe på Antabus - det synes jeg ikke; mange af dem, som det er lykkedes for at slippe ud af alkoholafhængighed, har taget det i flere år før de har forsøgt sig frem uden Antabus.

Du skriver at du ikke orker mere, og at det må være ham, der tager initiativet. Det er 100% klart at behandling kun kan lykkes, hvis han er med på den, for man kan få fat i alkohol når og hvor det skal være i Danmark. Jeg ved jo ikke om han arbejder, er pensionist eller hvad, men uanset hvad, kan - og skal du heller ikke tage ansvaret for hans alkoholproblem på dig.
Derfor er der ikke noget i vejen for at du tilbyder fx at køre ham til Alkoholbehandlingen, hvis / når han selv er klar til det, eller tilbyder at støtte ham som du siger ved at være med i parsamtaler. Det er også muligt du kender andre, der vil kunne støtte ham, fx en ven eller kollega eller noget af hans familie.
Alkoholafhængighed er et farligt og stort problem at komme ud af, heldigvis kan der også være mange veje til det, og der er ikke noget i vejen for, hvis han vil bruge flere metoder, fx AA, kommunal alkoholbehandling, etc. Nogle har samtidig nogle svære psykiske problemer, for dem kan det hjælpe hvis de får hjælp hertil fra psykiater eller fx hvis det drejer sig om mindreværd, gamle traumer eller mellemmenneskelige problemer bedst fra psykolog, egen læge kan henvise til psykiater eller psykolog hvis der er psykiske problemer.

Pas på dig selv! Find noget du kan glæde dig over, og som du interesserer dig for, hvis det hele ellers er for surt! Du er også altid velkommen til at ringe til Alkolinjen på 80 200 500 , åbent alle hverdage fra 11 - 15 (og i dag og i morgen samme tid) og få en snak!
Godt nytår!
Beklager, kun registrerede brugere må sende spørgsmål i dette forum.

Klik her for at logge ind