Respekt Arbejdsplads

ARRANGER EN RESPEKTEVENT PÅ JERES ARBEJDSPLADS

Det første skridt til at hjælpe medarbejdere med alkoholproblemer er at sætte fokus på, at man kan tale åbent om alkoholproblemer på arbejdspladsen, og at der er respekt og hjælp at hente. Her på siden kan I downloade eventmaterialer klar til at blive trykt eller printet ud. Med en respektevent på jeres arbejdsplads, viser I jeres medarbejdere, at der er skulderklap til dem, der gør noget ved deres alkoholproblem, og at I er en arbejdsplads, der tager hånd om alkoholproblemer.

Materialerne kan også bruges, selv om I ikke holder event. Læg fx flyers i kantinen, sæt klistermærker på tøjet og hæng plakater op.

DET BETALER SIG AT BAKKE OP

Medarbejdere har større succes med en alkoholbehandling, når der er opbakning fra arbejdspladsen. Og hvis kollegaer og ledere fortæller at de støtter op om dem der vil have hjælp til deres alkoholproblemer, bliver flere inspireret til at søge hjælp.

Alkoholproblemer påvirker ikke kun den, der drikker. Ofte går det også ud over produktiviteten, og det er dyrt for virksomheden og i sidste ende samfundet. Medarbejdere med alkoholproblemer koster 370.000 ekstra sygedage om året, og overforbrug af alkohol koster årligt 7,7 milliarder kr. i tabt produktion.

Alle arbejdspladser kan henvise medarbejdere til gratis rådgivning og behandling hos kommunen. Langt de fleste alkoholproblemer kan behandles med dagbehandling, hvor man kan arbejde ved siden af.

LAV RESPEKTEVENT MED KOMMUNEN

Alle kommunale alkoholbehandlinger har modtaget en eventpakke med plakater, flyers og klistermærker. Jeres arbejdsplads kan arrangere en event sammen med den lokale kommunale alkoholbehandling, der kan deltage med oplæg og information om deres skræddersyede behandlingstilbud. I kan finde kontaktoplysninger på jeres kommunale alkoholbehandling på: www.hope.dk

Har I spørgsmål omkring eventen, kan I kontakte kampagnesekretariatet på: 3311 1623 eller ajo@alkohologsamfund.dk.

Inspiration til alkoholpolitik og hjælp til medarbejdere med alkoholproblemer

Jo før en medarbejder med et alkoholproblem får hjælp, jo færre skader hos den der har problemet, kollegerne og arbejdspladsen. En alkoholpolitik gør jer i stand til at reagere hurtigt. Mange arbejdspladser har en alkoholpolitik, der beskriver hvornår og i hvilket omfang, der må drikkes alkohol. Det er også vigtigt, at alkoholpolitikken beskriver, hvordan I handler, hvis en medarbejder har et alkoholproblem.

Alkolinjen 80 200 500

Gratis, anonym vejledning til ledere og HR ansatte, om alkoholpolitik og medarbejdere med alkoholproblemer. Ring til Sundhedsstyrelsens Alkolinje på 80 200 500. Åbent alle hverdage kl. 11 - 15

Alkohol & Samfund og TrygFonden i samarbejde om Respektkampagnen

Alkohol & samfund gennemfører Respektkampagnen i samarbejde med TrygFonden. Den landsdækkende kampagne skal få flere med alkoholproblemer til at søge hjælp. Alle har ret til gratis rådgivning og behandling gennem kommunen, men det er der desværre mange, der ikke ved, og der går i gennemsnit 11 år, før folk søger hjælp.

Kampagnen kører for tredje år i træk fra d. 24. januar til 6. marts på tv, online og med lokale aktiviteter i kommunerne. I år sætter kampagnen særligt fokus på respekten fra chefer og kolleger, fordi arbejdspladsens opbakning er vigtig.

Alkohol & Samfund
Med støtte fra TrygFonden