Respektkampagne kommune materialer

RESPEKTKAMPAGNE 2018
11. JANUAR - 1. MARTS

Respektkampagnen har til formål at få flere borgere med alkoholproblemer til at henvende sig hos de kommunale behandlingstilbud. Kampagnen består af national annoncering på tv, internet og sociale medier og lokale kampagneaktiviteter, som kommunernes alkoholbehandlinger står for.

Vi laver i år en Respekt eventpakke, der kan bruges af de kommunale alkoholbehandlinger til at afholde faglige events for kommunens frontpersonale og ansatte på skoler, så de bliver endnu bedre til at tage den vigtige samtale med børn og unge der mistrives i familier med alkoholproblemer. Målet er at de unge informeres om, at der er mange steder de kan få hjælp og at de trygt kan henvende sig til personalet på skolen eller hos kommunen.

VÆR MED I KAMPAGNEN - BRUG MATERIALERNE LOKALT

Respektkampagnen laves i tæt samarbejde med de kommunale alkoholbehandlinger eller andre afdelinger i kommunen. Sidste år var 74 kommuner med i kampagnen, og 14 kommuner lavede Respekt event. Sammen satte vi ny rekord for antal borgere, der blev oplyst om alkoholbehandlingsgarantien og kommunernes behandlingstilbud.

Vi har lavet en række kampagnematerialer, som gratis og frit kan benyttes lokalt. Der er i alle materialerne afsat plads til, at kommunen kan kan indsætte logo, adresse eller en kort tekst.

Har du spørgsmål eller problemer med det tekniske, er du velkommen til at kontakte kampagnesekretariatet på: 3311 1623 eller

Bemærk, nogle af materialerne opdateres frem mod kampagnestart.

Alkohol & Samfund og TrygFonden i samarbejde om Respektkampagnen

Alkohol & samfund gennemfører Respektkampagnen i samarbejde med TrygFonden. Alkohol & Samfund arbejder for et Danmark uden alkoholproblemer, hvor færre udvikler alkoholrelaterede skader og flere med alkoholproblemer tidligere tilbydes og modtager kvalificeret hjælp. Læs mere om Alkohol & Samfund

Hope alkoholrådgivningerne er en del af Alkohol & Samfund. Hope.dk/alkohol tilbyder gratis og anonym rådgivning til voksne med alkoholproblemer, både dem der drikker for meget og dem der er pårørende. Hope.dk/ung tilbyder gratis og anonym rådgivning til børn og unge der vokser op i familier med alkoholproblemer.

Alkohol & Samfund
Med støtte fra TrygFonden