Velkommen! Log ind Lav ny profil

Dårlig søvn og glemsomhed?

Indsendt af Tænkeren.gghd3
Tænkeren.gghd3
Dårlig søvn og glemsomhed?
25 Feb, 2018 5:38
Har i nogle gode råd til ovenstående?

Ofte er min nattesøvn dårlig, mest fordi jeg bliver "forstyrret" af enddog MEGET virkelige drømme, så virkelige at jeg nogle gange tror de er sket i virkeligheden når jeg vågner.

Det gør vist også at jeg ligger og spænder i en masse muskler mens jeg sover. så er øm i musklerne som om jeg havde løbet et maraton dagen før - selvom jeg absolut ikke har.

Problemet kan "løses" ved at drikke sig så fuld at man snarere er decideret bevidstløs end bare sover. Men så drømmer jeg ingenting. Nogle gange er især min ben så ømme at jeg knapt kan stavre ud på toilettet.

Det andet er min glemsomhed. Det kommer sig til udtryk på flere måder. Jeg kan fx se en film en aften, og hvis den så blir genudsendt næste dag, kan jeg være en hel time inde i den, inden det går op for mig jeg lige har set den dagen før.

Jeg har også prøvet at jeg næsten glemte hvor jeg boede, og var gået ind i en forkert opgang, hvor der slet ikke var nogen dør hvor min normalt var- Et øjeblik troede jeg nogen havde muret min dør til !

Eller jeg får fx købt madvarer og lign jeg ikke kan huske jeg har købt. Tit om natten da jeg har en døgntank i nærheden, så måske jeg endda går i søvne uden for hjemmet?

Nogen gode råd imod den slags ?
Re: Dårlig søvn og glemsomhed?
25 Feb, 2018 8:49
Jeg synes at du skal prøve 3 måneder helt uden alkohol og se hvordan du så har det.
Hvis du så stadig har de symptomer du beskriver, så er det en tur til lægen, tænker jeg.....Redigeret 1 gang(e). Sidst redigeret 26/02/2018 7:55 af Floraline.
Re: Dårlig søvn og glemsomhed?
25 Feb, 2018 9:51
Konen kan godt huske dette fra min sidste periode, at der var ting vi havde snakket om aftenen før, men som jeg ikke kunne huske dagen efter.

Nu er det bedre, nu kan jeg næsten huske alt det jeg vil, men med en datter og kone der snakker meget er det også meget forlangt at jeg skal huske alt det de snakker om sammen.

Vi har aftalt at hvis det er noget for mig så skal de være sikker på at jeg har hørt det.

Et lille fif vi fandt ud af for at forbedre kommunikationen og vi ikke kom ud i den der "det har jeg da sagt - men du hører aldrig efter"

/ Bjarne
Re: Dårlig søvn og glemsomhed?
26 Feb, 2018 0:07
Jeg er tusind promille enig med Floraline.
tænken599
Re: Dårlig søvn og glemsomhed?
27 Feb, 2018 6:29
Hey Florline + andre. Nej alkohol hjælper nok ikke på den type problemer (udover at man kan blive "bevistløs" en enkelt nat. Men slet ikke godt i længden nej.

Men dit forslag med at prøve med 3 mdr helt uden alkohol har jeg sådan set allerede prøvet flere gange.

Senest i Juni/juli/august der var jeg nemlig i fængsel så helt uden nogen former for alkohol (eller stoffer).

Men der var der de samme problemer - glemme aftaler, regninger, sove elendigt, øm i alle muskler.

Det ultimative eksempel var nok da jeg satte mig ind i en fremmeds bil (mens han sad i) - min egen bil holdte ved siden af, men de var ikke engang samme farve, mærke eller model overhovedet ;/
Re: Dårlig søvn og glemsomhed?
27 Feb, 2018 8:19
Hej igen smiling smiley

Vi kender jo nok alle til glemsomhed (black-outs) når vi har drukket for meget.
Men dropper du alkoholen i en lidt længere periode, så skulle du da ikke have de problemer med glemsomhed som du beskriver, medmindre din hjerne har taget varig skade af dit alkoholforbrug.
Ømhed i muskler kan jo sagtens komme fra spændninger.
Jeg tænker stadig at det er en læge du skal snakke med, specielt omkring at du glemmer.
En læge vil så nok også bede dig om at holde en alkoholpause, for at kunne vurdere dig på den rigtige måde. Jeg er ikke sikker på at det er nok at du henviser til fængselsopholdet.
Re: Dårlig søvn og glemsomhed?
01 Mar, 2018 16:26
Du kan have en depression, det kan give nogenlunde de symptomer du beskriver.
Omvendt vil jeg sige, at når du henviser til en ædruelig periode der ligger et halvt år tilbage, så lyder det som om du stadig drikker.
Måske havde du det ikke så fint dengang, hvem har det fint i et fængsel, måske ville der være bedre odds for en lidt bedre oplevelse med den sundere livsstil, hvis det foregik i frie rammer.
Så måske skulle du virkelig prøve at give det en fair chance nu, i det liv du har nu, 3 måneder uden alkohol, og så tage det op til en vurdering efterfølgende om det var indsatsen værd.
tænken599
Re: Dårlig søvn og glemsomhed?
04 Mar, 2018 6:57
Jajeg drikker desværre stadig, men der sker noget andet

Bare et eksempel så drømte jeg at jeg var på en restuarant inde i en gammel bygning i københavn. Det lyder jo meger hyggeligt ik ?..

MEN! Så skulle jeg tisse men vi ventede på maden, det er også ok !

- det kan jeg vil godt nå inden maden komme så, det var jo bare lige hurtigt...

MEn så nede i den kælder, så sker der er jordskælv, og hele bygningen falder sammen om mig, men jeg er i kælderen så ingen mulighed for at nå ud. - men så vågnede jeg heldgivis fra den drøm...

Jeg ved god nu at det bare er en drøm og at den slags jordsskælvl ikk sker i DK. Men drømme skelner ikke mellem lande-grænser, shit det var scary.

Og nej jeg har stadig ikke fundet en vej ud af alkoholen, jeg har snarere fået flere veninder som selv drikke for meget. Så prøver vi at bakke hinaneden op i at drikke mindre, men det er jo ike det som faktisk sker !
Re: Dårlig søvn og glemsomhed?
04 Mar, 2018 16:36
Restaurant i en gammel bygning - indtage føde - åndeligt måske - fra noget der har været der i lang tid, måske noget der ligger et stykke tilbage i ens liv.
Kælder er en af de ting der kan symbolisere det underbevidste, jordskælv i det underbevidste og alt det man kender ramler sammen og det hele er i fare.
Hm ja... mit bud... måske et vink med en vognstang om at der er nogle ting i dit underbevidste indre af tanker følelser og oplevelser, som i høj grad kunne trænge til at blive set lidt mere på.

Og nej to "junkier" kan sjældent støtte hinanden i at blive clean.
P.S.
Re: Dårlig søvn og glemsomhed?
05 Mar, 2018 0:18
Ork jo, heldigvis da - det hedder NA
Re: Dårlig søvn og glemsomhed?
07 Mar, 2018 11:16
Hej Alle
Helt enig med flere af jer. Kan selv huske mine Black outs, sov alligevel godt indtil kl ca 03.00, så var jo promillen blevet mindre og jeg vågnede.
Det er jo nemt sagt, men men stop i 3 måneder, allerede efter 3 uger sover du mange gange bedre.

MOCCA
Beklager, kun registrerede brugere må sende emner i dette forum.

Klik her for at logge ind