Velkommen! Log ind Lav ny profil

Er kampen tabt

Indsendt af lars v
Er kampen tabt
10 Jun, 2018 7:05
Jeg har prøvet så mange ting. Har været ædru op til flere gange og i længere tid. Men jeg må stadig mangle det sidste link til en forsat vedvarende ædru ligt tilværelse.
Falder tilbage efter lang tid. Så bliver der kortere mellem de ædrulige tider.

Når det er gået godt. Levet sundt så godt jeg nu kan leve sundt. Været igang, aktiv mm. Når så tiden er gået så kommer den forbandede ensomhed og selvmedlidenhed sikkert. Selv ynk ja. Men jeg formår ikke at bygge det netværk op som mange siger er nødvendigt. Eller det er nok mig der ikke har lært at række ud. Menneskerne er der jo. Hvorfor faen er det nemmere at gå tilbage til de mennesker der drikker. Det kendte og trivielle. Ikke nogen at skulle forholde sig til. Kun den næste øl. Ingen forpligtelser.
Lidt selvmedlidenhed her fra en ellers køligere men dejlig søndag morgen.
Men må have lært at række ud. Antabus i morgen. Så er alkoholen ude og jeg må se ind i livet uden farvede grønne briller.
God søndag til alle
Re: Er kampen tabt
10 Jun, 2018 10:04
NEJ det er den ikke og hej Lars

Det lader til at du ved at det er muligt, vil det, men bare ikke lige kan find eud af det når det bliver svært.

Og hvor jeg kender det, det med ikke at have et godt netværk, det med ikke at kunne / turde åbne sig når det bliver svært.

Jeg troede engang at det med at have og vise følelser, det er ikke OK for en midaldrende mand, han skal bare have tjek på det hele.

Men gennem AA fik jeg nogle venner / bekendtskaber, så jeg kunne bruge til dette og det har bevirket jeg også er blevet bedre til det blandt "almindelige mennesker"

Og fundet ud af det starter ved mig sig, er jeg åben er nogen andre det også, starter altid i det små og bygger op, nogen jeg prøver det med finder jeg hurtigt ud af at det ikke duer.

Men det har også hjulpet at jeg ikke er så berøringsangst mere, at jeg også kan lytte til andre, være der for dem - uden reelt at kunne hjælpe.

Men det har været noget af en process at nå hertil

/ Bjarne

PS: Hørte engang- gamle venskaber tager lang tid at få
Re: Er kampen tabt
10 Jun, 2018 11:36
Tak for dit svar Bjarne..
Du har sikkert ret. Jeg vil blæse og have mel i munden samtidigt. Vil prøve i det små. Det lyder så nemt på skrift. Men det er det ikke for en midaldrende mand som mig.. Tak Bjarne..
Re: Er kampen tabt
10 Jun, 2018 12:13
Tak for dit svar til Stupez og stupez ærlighed samt andre deltager i den tråd. Angst blev der nævnt i den tråd.. Den kære angst, selvværd og selvforståelse..
Re: Er kampen tabt
10 Jun, 2018 17:37
Tror ikke det er nemt - uanset alderen - var selv 46 / 47 da jeg begyndte at stoppe.

/ Bjarne
Re: Er kampen tabt
11 Jun, 2018 18:35
Hej Lars

Du hænger på endnu, selv om det går op og ned. Al ære og respekt for det, det tyder på en vis
sejlivethed, og et ønske om virkelig at holde op.

At du er faldet tilbage flere gange, på trods om ønsket om det modsatte, understreger bare den omstændighed, at det letteste er at holde op med at drikke. Og det - rigtigt - svære er IKKE at begynde at drikke igen.

Personligt kan jeg nok ikke give flere gode råd eller henvisninger, end allerede gjort gennem en årrække.

Det bedste jeg kan opfordre dig til er at læse tilbage i trådene, hvor du har fået svar på dine spørgsmål m.v. Gentagelser kan også have en effekt, ikke mindst fordi vi mennesker kan være utroligt glemsomme, især hvis det drejer sig om nogle ting som er svære, eller som alligevel ikke rigtigt passer ind. I tankegangen, selv om det måske virkede i praksis.

Fortsat pøj pøj, og k.h.

JørnL
Re: Er kampen tabt
11 Jun, 2018 19:04
Hej JørnL.
Tak for dit svar. Du har så evigt ret. Du om nogen har givet mange svar. Jeg vil søge lidt blandt mine egne spørgsmål og læse igen. Men også andres og mange andres svar og gode råd.
Dejligt er det dog i stadig er her så mange som selv har fundet vejen, men stadig giver ud af jeres erfaringer. Det kalder jeg empati og næste kærlighed.
Re: Er kampen tabt
13 Jun, 2018 15:57
Hej igen

Jørn nævner det jeg kalder selektiv hukommelse, noget jeg kæmpede meget med i starten
- jeg kunne godt styre det
- jeg kunne ikke huske at have været som jeg fik beskrevet alkoholikere kan være
- Jeg havde aldrig såret nogen
- Jeg havde styr på alt
- Jeg var altid den jeg ville være
- Jeg havde mine følelser på plads

Men det var når jeg var derude hvor jeg aldrig havde været, i flg. min hukommelse, at jeg var nødt til at drikke for at holde det ud.

Og de gode råd jeg fik som ville gøre lidt ondt at gennemføre, dem kunne jeg også hurtigt glemme.

Men måske bare en slags overlevelsesmekanisme, som en kvinde engang sagde, det er godt det er så dejligt at lave børn og man glemmer hvordan det var at føde, ellers ville man ikke få mere end et barn.

Og hørte at hjernens fornemste funktion er ikke at huske på ting, men at frasortere det som ikke skal huskes, uden at frasortere for meget.

Sidder lige og kigger ud af vinduet og skal jeg beskrive alt det jeg ser, og huske på det hele, hvert enkelt blad - så er der godt nok meget.

Men har fundet ud af at det som jeg får af gode råd, som jeg ikke kan bruge nu, der har jeg et mentalt P HUS og så kommer tingene frem når jeg er klar til det.

Bjarne
Re: Er kampen tabt
13 Jun, 2018 16:47
Hej Bjarne

Selektiv hukommelse led jeg rigtigt meget af, både da jeg var aktiv og en tid lang efterfølgende :-)

Det er en del af benægtelsen, og et tydeligt bevis på den pseudo-verden jeg har befundet mig i. Så den tilstand har jeg måttet arbejde en del med, for at få nogenlunde styr på hvad der er hvad.

Og jeg er 100% sikker, for min daværende hustru og flere andre familiemedlemmer og venner (blandt de få der var tilbage), undlod ikke at gøre mig opmærksom på det.

Ligesom jeg kender en hel del, som har/har haft det på samme måde.

Heldigvis KAN der gøres noget ved det ved at arbejde med det, det kommer stille og roligt hen ad vejen.

k.h. JørnL
Re: Er kampen tabt
16 Jun, 2018 13:42
Jeg er ædru på 6 døgn. Men dog på antabus. Lige nu kan jeg ikke uden. Jeg er godt klar over den selektive hukommelse. Forstår godt min eks kæreste ikke kunne leve med en mand der endte helt ude på kanten når vi var til fest. Skete ikke bare en gang men næsten hver gang. Men det er en del år siden vi forlod hinanden. Læste andet sted Bjarne hvordan du beskrev hvordan du kunne drikke igennem weekenden, passe på om sndagen pga job. Det gjorde-gør jeg også. Hverdagen hvor jeg kommer hjem tidligt sørgede for at få mit kvantum. Blev inviteret til noget old boys afslutnings fest. Takkede nej. Ved ikke hvor længe det er siden jeg sidst har syntes det er sjovt at komme i byen for at hygge og have det sjovt med alkohol. Har længe bare brugt det for at holde mig selv ud. Ved det lyder barskt og mærkeligt. Livsglæden har fået et nyk oveni nødden. Jeg har nu altid troet på det bedste og ønsker livet. Føler dog også at jeg ikke skal ret meget længere ud før det kan være for sent..
Men lige nu gælder det om at nyde livet.
Re: Er kampen tabt
16 Jun, 2018 16:40
Hej Lars

Du ved alt om, at intet er så slemt for en alkoholiker, at det ikke bliver værre af at drikke!!!

Og, som en gammel talemåde siger, skal det være skidt inden det kan blive godt.

Sidstnævnte kan man selv yde en vis indflydelse på, ved at undgå fysiske personer og geografiske steder, som ikke er gode for én selv. Jeg tænker naturligvis på det der ikke er godt for en selv, og ens vej mod ædrueligheden.

Da jeg selv endelig fik fat i teorien, og begynde at udøve det i praksis, hjalp det i hvert fald. For om ikke andet, så undgik jeg at drikke alkohol sammen med disse mennesker, og på disse steder. Og det lod sig rent faktisk gøre uden synderligt besvær, for jeg tænkte bare på at så havde jeg undgået at drikke ved den lejlighed, blot ved at sige fra/melde afbud.

Det er/var ingen skam, for jeg er naturligvis den nærmeste til at passe på mig selv. Ingen andre gør det, eller kan forventes at gøre det.

Kort sagt, det handler om at begynde at tage ansvar for sit eget liv. Dels er det mere overskueligt, og i givet fald - hvis det går galt - har man kun sig selv at takke for det. Altså ingen andre at give skylden.

Lettere at finde nogle målsætninger, med så mange små skridt som det nu behøves. Og efterhånden øge tempo og stille lidt større krav til sig selv, og pludselig op pludselig oplevede jeg en del små sejre hen ad vejen, i stedet for endnu flere nederlag, som var sværere og sværere at komme igennem.

Det har jeg lært af andre, og giver gerne metoden videre, hvilket er sket en del gange her på Hope i Hopes levetid.

Held og lykke, hold gerne lidt styr/regnskab på dine fremskridt, og del dem med os å disse sider, som følger lidt med.

Jeg bliver sgu så glad når noget lykkes for andre. Tegn på at programmet virker, og at vi kan være med til at sætte noget gang i hjælp til selvhjælp.

k.h. JørnL
Re: Er kampen tabt
16 Jun, 2018 17:14
Hvis et slag er tabt, kan det være tid til at vinde et nyt …..

Jeg kom til at filosofere over Lars' overskrift, og det randt mig i hu at salig General Napoleon oplevede noget tilsvarende, om end IKKE med alkohol, men et rigtigt slag/krig.

Læs bare her, fra Børsen, 23. maj 1917:

'Lær af General Napoleon
For 217 år siden, den 14. juni, vandt General Napoleon det berømte slag ved Marengo i Piemonte mod en overtallig østrig-ungarsk hær. I første omgang så det ud til, at slaget var tabt, men friske tropper anført af General Desaix nåede i sidste øjeblik frem til undsætning. Adspurgt af Napoleon om hans vurdering af situationen, skal Desaix have svaret: ”Slaget er tabt, men der er tid til at vinde et nyt”. Og sådan gik det.'

Som jeg tidligere har oplyst, har jeg gennemgået 2 behandlinger, nemlig i 1991 og 1997, dog uden at opnå den fornødne sindsro og blive ordentligt ædru, uden at have drikketrant.

Da jeg har kæmpet videre hver gang til jeg endelig nåede at blive ædru - den 21. juni 1998 - kan jeg vil sige at selv om jeg tabte slaget begge gange, var det endelig tid til at vinde et nyt.

Altså: giv aldrig op, men kæmp ufortrødent videre. Arbejdet som sådan er ikke spildt, hvis du af al magt prøver at undgå at lave de samme fejl. Som fejlene minimeres, bliver det rigtige fremherskende, og til sidst vil det lykkes.

Go' kamp og k.h. JørnL
Re: Er kampen tabt
17 Jun, 2018 10:00
Hej JørnL.
Tak for dit positive syn.Jeg ved det meste, men har ikke haft held til at føre det ud i livet. Når usikkerheden, ensomheden og kedsomheden indfinder sig efter dage, uger, måske endda måneder har jeg søgt alkoholen igen. Søgt det selskab. Og der efter trukket mig tilbage for at drikke alene for det meste. Hvad giver det af mening. Har brugt alkoholen som min bedste ven. Jeghar mange andre mennesker som jeg kan række hånden ud efter. Men de skal jo ikke se den svage Lars. De må endelig ikke se det menneske inde bagved. Hvis jeg ind imellem stødder ind i andre med problemer er det første jeg siger at det er bedste at få talt om det. Når først det er ude fylder det ikke mere.
Sådan er livet så underligt.
Er bare glad for at nogle kæmper i kærligt forstand som JørnL og Bjarne samt andre stadig giver sig tid til at give råd. Det betyder alt. Vil håbe Hope vil blive brugt meget mere. Det giver håb for mig og sikkert andre der ligger og slåsser i bunden af bjerget for at komme op. Ved fælles hjælp tror jeg det kan lykkes.
Et slag er tabtog et nyt skal vindes.
kh Lars
Beklager, kun registrerede brugere må sende emner i dette forum.

Klik her for at logge ind