Velkommen! Log ind Lav ny profil

Mirakelpille!

Indsendt af Tanja
Mirakelpille!
16 Aug, 2014 8:59
Jeg har haft problemer med alkohol i mange år, forstået på den måde, at jeg egentlig ikke går og savner alkohol i hverdagen, men når jeg først har skænket det første glas, så kan jeg ikke stoppe igen. Det har ført til mange flerdagesture, hvor det altid er endt med fuldt stop, abstinenser, læge/vagtlæge, Risolid ... I kender turen.
Min læge foreslog mig at prøve den relativt nye pille Selincro. Den skulle gøre, at man ved alkoholindtag skulle kunne drikke "normalt", altså kunne tage et par glas øl/vin og så bare stoppe der.
For mig lød det som en gang bullshit. Jeg har årevis drømt om at kunne gøre netop det - bare tage et par glas vin med venner og så gå hjem og ikke tænke mere på alkohol. Ligesom NORMALE mennesker. Men hver eneste gang er det gået galt.
Jeg hentede pillerne på apoteket og havde dem liggende et par uger. Jeg var superskeptisk og troede ikke en skid på, at de ville virke... "Når det lyder for godt til at være sandt..." osv.
Men - mine damer og herrer - det virker!!
Jeg prøvede dem i går, hvor min mand og jeg skulle ud til middag hos venner med vin, drinks og det hele. For det første drak jeg langsommere end jeg plejer, havde slet ikke den der trang til bare at hælde ned. Da vi gik derfra havde jeg fået en velkomstdrink, to glas vin og en øl - LANGT mindre end jeg ellers ville have raget til mig på sådan en aften. Og på hjemvejen ville jeg bare hjem og have en kop kaffe. Vi gik lige forbi 7-11, hvor jeg ellers ville have kastet mig ind og hentet alkoholforsyninger til resten af aftenen (og sikkert også næste morgen...)!
Nu sidder jeg her morgenen efter og har stadig svært ved at forstå, at det virkede. Jeg drak alkohol som et normalt menneske. Den der med at når først det første skud alkohol er indtaget, så handler det kun om at få fat i det næste - den var der slet ikke! Jeg gik hjem, drak en kop kaffe (!) og gik i seng. Og sov. Og nu sidder jeg her og har kun lyst til kaffe og morgenmad.
Jeg er så GLÆDELIGT overrasket, at det dårligt kan beskrives!
Er der andre her, der har prøvet Selincro? Gode/dårlige erfaringer?
Sorgen
Re: Mirakelpille!
16 Aug, 2014 10:44
Det lyder dejligt.
Jeg får lyst til at spørge, nu da det så vidt jeg har forstået, går ind og påvirker dopamin - produktionen i negativ retning, - om der så var nogen forskelle på virkningen af alkohollen? - altså jeg mener mht. humør og de gode ting man ellers normalt får ud af alkohol (inden man bliver fuld)? :-)
Re: Mirakelpille!
16 Aug, 2014 13:38
Hej Sorgen
Tjaa - umiddelbart syntes jeg, at virkningen var, som den plejer - med buzz og lidt mere snakkesalighed. Men jeg var ret træt i går, allerede før vi tog afsted, så jeg vil faktisk prøve det igen i dag, hvor jeg er udhvilet og lidt mere kampklar :-)
Vi er bare hjemme i aften, så planen er, at vi deler en flaske rødvin til maden, og testen bliver så, om det er nok for mig. Normalt ville jeg have købt to flasker, og sikkert også have rendt ned efter en flaske mere i løbet af aftenen...
Lige nu føles det helt surrealistisk, at jeg fik fire genstande i går, hvorefter jeg bare stoppede. Det har jeg aldrig kunnet før! Og jeg har brug for at teste det her en gang til for helt at få ind i mit hoved, at det kan lade sig gøre.
Jeg skal nok rapportere, hvordan det går.
lisbet
Re: Mirakelpille!
16 Aug, 2014 13:43
Hej Tanja
Tak for Selincro tippet og tillykke med miraklet ved middagen, som du beskriver.
Bare det var mig.
Men jeg lægger mærke til, at du skriver, at du ......egentlig ikke går og savner alkohol i hverdagen...
Det er velsagtens en vigtig forudsætning for, at Selincro kan fungere som mirakelpille.
Jeg ville ufatteligt gerne være normal igen (for jeg var det engang) i mit forhold til alkohol, sammen med andre.
Jeg går ikke og savner alkohol i det daglige. Men jeg savner ofte et eller andet. For mig kunne dette et eller andet nok blive alkohol rigtigt tit.
Det frygter jeg i hvert fald.
Så jeg holder mig på måtten og lægger tanken om Selincro på lager.
Men det er rart at vide, den findes og virker for nogen.
Hvem ved engang om mange år, man kunne vove et øje.
Tak for din historie.
Lisbet
Re: Mirakelpille!
17 Aug, 2014 8:19
Her er så en status - jo, det virker. Den ene flaske rødvin, som vi delte, var nok. Det var en god italiensk rødvin, som smagte skidegodt, og alligevel kunne de tre glas jeg fik sagtens strække over hele aftenen (fra ca. 19 til 22.30).
Som jeg skrev tidligere, så ville et typisk forløb for sådan en aften ellers have været, at jeg havde sørget for at få købt to flasker, og jeg havde sikkert hentet en mere senere på aftenen. Og sandsynligheden for at jeg havde drukket videre næste morgen ville være stor.
Nu er det tilbage til hverdagsafholdenhed. Jeg har kæmpe respekt for alkoholens greb om mig - den har jeg stået ansigt til ansigt med utallige gange.
Men jeg fik testet Selincro og fik konstateret, at det virker. For mig. Det vil være en kæmpe hjælp næste gang, der er vennemiddag, familiesammenkomst og alt det der, hvor alkoholen er til stede og som jeg ellers har frygtet, i stedet for at glæde mig.
Re: Mirakelpille!
17 Aug, 2014 8:35
Hej Lisbet

Nej, jeg savner ikke alkohol i hverdagen. Men det gjorde jeg engang. Som du også beskriver, så savnede jeg "et eller andet", og det et eller andet blev til alkohol for mig. Jeg drak i weekenderne, så blev det også til hverdagene, så blev det endda lidt på arbejdet... Min familie led under det, og jeg hadede verden og mig selv. Løsningen for mig blev Antabus. Troligt to gange om ugen. Og det vendte skuden på nogenlunde ret køl. Men så var der alle de gange, hvor vi skulle ud med venner, til middag, til familiesammenkomst - alle de situationer, hvor alkohol er til stede. Og jeg har aldrig villet stoppe helt med at drikke, jeg ville sgu også være med til alt det hyggelige! Problemet var bare, at når jeg så holdt en pause med Antabus og tog til fest, så gik det såmænd fint nok til selve festen, men jeg kunne bare ikke stoppe bagefter. Lige meget hvor meget jeg havde lovet mig selv og min mand det. Så blev det pludselig en flerdages druktur med sygemelding til arbejdet, gemte flasker i huset, skænderier med min mand - hele turen.
Så at den her pille kan hjælpe mig med at drikke normalt ved de festlige sammenkomster, og stoppe bagefter - det er sgu et mirakel for mig :-)
Jeg ønsker dig al held og lykke med at finde det "et eller andet", du savner.
Træning i fitnesscenter har hjulpet mig meget med at fylde det sære tomrum med andet end alkohol. Men kuren er jo individuel for alle...
JørnL
Re: Mirakelpille!
17 Aug, 2014 8:36
Først - personligt tror jeg ikke på mirakler, når det drejer sig om alkohol til alkoholafhængige. Det har jeg prøvet alt for meget til.

Sidst, men ikke mindst - hvorfor er det så fandens vigtigt at kunne drikke alkohol, når det er muligt at lade være? Jeg har været ædru i over 16 år, efter at have drukket i 35.

Man skal være ædru for sin egen skyld, ikke for nogen andres. Og den med at kunne drikke alkohol i sociale sammenhænge er for mig at se ikke en plausibel grund til at drikke, hvis man har et alkoholproblem. Det gør de fleste kun for ikke at falde udenfor, koste hvad det vil.

Som bekendt er alkohol et organisk opløsningsmiddel, som ved indtagelse ofte gør mere skade end gavn. Og som, hvis det blev opfundet i dag, formentlig ville blive forbudt.

v.h. JørnL
lisbet
Re: Mirakelpille!
17 Aug, 2014 10:26
Hej Tanja.
Tak for rapport.
Travede gennem Helsingør i aftes ved 6, halvsyv tiden. Tænkte på dig og dit eksperiment med mirakelpillen.
Vi havde været til noget teater i en af de gamle værfthaller, byen var tom, svenskerne tager åbenbart færgen hjem i fornuftig tid. Lørdagens natteliv var ikke gået i gang.
I teatret blev der vist drukkenskab på scenen, i de spisesteder vi kiggede på i den gamle by, duftede der af god vin.
Jeg blev overvældet af en kolossal drikketrang. Jeg forhandlede mig ud af et restaurationsbesøg.....min mand er på SLANKEkur...
Spiste en fransk hotdog på stationen, tænkte: om et par timer er det ovre, og det var det da. Jeg tog toget hjem og nøjedes med at savne 'et eller andet' resten af lørdag aften. Et mildt savn, men farvel Selincro drøm. For mit vedkommende.
Tillykke med at du har skaffet dig kontrol over problemet. Den slags imponerer mig.
Jeg holder med Jørn i at det er, bør være, overflødigt at drikke for folk som mig. Ideelt. Men jeg erkender OGSÅ hos mig selv et stærkt behov for at være som de andre sammen med de andre. Det glæder mig for dig, når du kan det
At det er umulig for mig, Ja det er en anden ting. Jeger ikke større end jeg er.
Kærlig hilsen
lisbet
Re: Mirakelpille!
17 Aug, 2014 20:48
Interessant med denne pille, men den dur ikke for mig. Jeg drak grundet at der var noget jeg ellers ikke vidste hvordan jeg skulle takle, så det var ikke den første der trak næste med.

Men for dem hvor dette er problemet, så er det måske løsningen.

Jeg er åben for alt der eventelt kan hjælpe nogen, og det hjælper mig til at huske på at ikke alle er som jeg, og der er andre veje end min der dur.

Jeg nyder en cola til stegen, nogle synes det er synd for mig jeg ikke kan / må / vil have et glas vin, men det er jo ud fra deres verdensbillede.

Jeg kan godt lide en gammel ost der svømmer i valen og selv kravler op på brødet, det er der så nogen der ikke kan.

Men hvad er rigtig / forkert ??

Jeg ved hvad jeg godt kan lide, og lader andre have deres ideer.

/ Bjarne
Sorgen
Re: Mirakelpille!
17 Aug, 2014 21:57
Det lyder godt at det virker, og lidt utroligt at rusen stadig er god også, når jeg fx tænker på andre medikamenter jeg har prøvet som påvirkede bla. dopamin og det var bestemt ingen succes.

Jeg tror at grænserne for hvorfor man drikker osv. er flydende, jeg drak helt klart også pga. store psykiske problemer, ingen tvivl om det, og i mange år kunne jeg sagtens stoppe igen, til sidst kunne jeg så ikke, så var der endnu et problem, eller løsningen på mine problemer havde udviklet sit eget problem, det havde fået magten over min vilje.
At lade helt være løser problemet med at lade den næste stå, men det løser ikke mine psykiske problemer.

Jeg kan også sagtens forstå behovet for at drikke lidt alkohol indimellem, det giver glæde, afslapning, løsgjorthed for mange helt almindelige mennesker uden problemer med at styre det, - behovet for den slags forsvinder jo ikke nødvendigvis "bare fordi" man har prøvet ikke at kunne styre det.
Selvfølgelig kan man leve helt uden, men det er da et valg man bedst selv kan tage sålænge det ikke fører til afhængighed.

Tillykke med de gode erfaringer, jeg kender også et par stykker som det ikke virkede for, men det er jo kun godt når man finder noget der virker lige præcis for en selv :-)
Re: Mirakelpille!
17 Aug, 2014 22:11
Ja, for mig ville sådan en pille heller ikke du, for jeg drak, ligesom Bjarne, fordi der var følelser, jeg ikke kunne tackle. Jeg drak indtil roen kom, så det var heller ikke "den første", der gav anledning til de næste. Jeg drak til, roen kom, og så følte jeg ikke trang til at drikke mere. Desværre skulle der efterhånden større og større mængder til, samtidig med at evnen til at rumme nogen som helst form for følelser blev ringere og ringere.
Re: Mirakelpille!
17 Aug, 2014 22:14
Ja, heller ikke 2 alkoholafhængige er ens, selv om nogen prøver at påstå noget andet.
Sorgen
Re: Mirakelpille!
19 Aug, 2014 2:57
Præcis.
Hanmuller
Re: Mirakelpille!
24 Sep, 2014 20:05
Hejsa,

Jeg vil bare lige informere om, at Selincro virker på samme måde som Naltrexon. Ideen med at fortsætte med at drikke mens man tager Selincro eller Naltrexon bygger på det man kalder "farmakologisk ekstinktion". Hvis man IKKE drikker samtidig med medicinen så virker det ikke!

Denne behandlingsform er faktisk ikke ny selvom det først er nu, at den er blevet mere kendt med lanceringen af Selincro.

Jeg vil anbefale at folk googler "The Sinclair Method" og læser bogen "The Cure For Alcoholism".
Re: Mirakelpille!
24 Sep, 2014 21:37
Interessant!!!
Hanmuller
Re: Mirakelpille!
25 Sep, 2014 19:53
Det er nemlig rigtig interessant. Og endda mere interessant at folk i Danmark endnu ikke har hørt om The Sinclair Method (TSM). Men det skyldes nok, at det jo er helt paradoksalt i forhold til den gængse opfattelse af alkoholisme og behandling.
Sorgen
Re: Mirakelpille!
27 Sep, 2014 1:48
Nej hvis man ikke drikker, virker pillen ikke da den ikke har noget at "virke på", men i så fald er der vel heller ingen grund til at den skulle virke, eftersom dens funktion er at stoppe den kædereaktion oppe i hjernen hvor mere vil have mere.

Men fint hvis den virker for nogen, og i nogle tilfælde helt sikkert en bedre mulighed end at skære alle over én kam og forlange 100% afholdenhed før vedkommende kan tages alvorligt i "systemet".
Re: Mirakelpille!
28 Sep, 2014 9:29
Læste et eller andet sted, i en AA bog, engang, om videnskabsmanden der ikke ville foretag et eksperiment, det kunne måske vise at hans grundteorier ikke holdt.

Virke ren sådan pille eller ej, hvis den findes ?

Måske samme dilemma som denne videnskabs mand havde. Kendte til noget, han var overbevist om var "hele sandheden" og den skulle der ikke rykkes på.

Kan sagtens genkende en del af dette i mig, men synes det lyder interessant om den findes og andre metoder. For det er jo ikke alle aktive alkoholikere der i dag stopper med at drikke ud fra de kendte og anvendte metoder.

Og kan de og deres omgivelser hjælpes med en pile eller andet nyt der kommer, så helt OK for mig

/ Bjarne
Henriette
Re: Mirakelpille!
28 Sep, 2014 10:22
Hej Bjarne

Som Hanmuller skriver findes "pillen" og har været kendt og brugt til behandling af opioidafhængighed i årevis.

I fx USA og nogle europæiske lande forskes der i virkninger og bivirkninger ved brug til alkoholbehandling og flere steder er det en lægefagligt anerkendt behandlingsmetode på lige fod med fx "12trins-behandling".

Desværre er behandlingsystemet i DK meget endimensionelt fokuseret på og mestendels inspireret af "12-trins-behandlingen"s begreber om at misbrugeren/overforbrugeren nødvendigvis skal opnå "total afholdenhed" og i narkotikasammenhæng være "clean". for at en behandling betragtes som værende succesfuld.

Ærgeligt nok finder denne forskning altså ikke sted i DK, ligesom der i store dele af behandlingssystemet ikke lader til at være nogen videre interesse for forskningsresultater fra udlandet.

Dette betyder formentlig at en del mennesker med misbrugsproblemer ikke får den for dem optimale rådgivning og evt. behandling.
Ligeledes kan man frygte at de læger, der ordinerer behandlingen, ikke er godt nok bekendt med hvornår behandlingen kan anbefales (virkninger vejet op mod bivirkninger) og hvornår "total afholdenhed" er at foretrække.

Alt i alt noget skidt; især for dem af os der har brug for råd eller hjælp til vores forbrug/ misbrug af alkohol.

Vh
Henriette
Re: Mirakelpille!
28 Sep, 2014 16:05
På nogen punkter er Danmark lidt bagude, jeg kan huske engang forlød det at alkoholisme ikke var anerkendt som sygdom herhjemme til trods for at WHO havde gjort det.

Men sådan er der jo så meget. Og jeg giver dig ret - tror der er mange veje der virker, måske også mange for mig, jeg valgte bare AA, men ikke den lige med 12 trin, sponser m.v., men det virker alligevel.

Det med at acceptere, opføre mig ordentlig, være positiv, taknemmelig, kunne give slip og lægge over. Det er nok grundstenene for mig, resten er værktøjer til at gøre dette.

Og kan sikkert erhverves på mange måder.

/ Bjarne
Beklager, kun registrerede brugere må sende emner i dette forum.

Klik her for at logge ind