Velkommen! Log ind Lav ny profil

Ny herinde og 4 dage uden alkohol

Indsendt af Frularsen
Ny herinde og 4 dage uden alkohol
12 Jun, 2018 7:50
Hej
Jeg er ny på sitet.
Jeg har haft et overforbrug af alkohol( vin og til tider gin) de sidste 13 år. Jeg har længe ønsket at stoppe, men den ene undskyldning efter den anden tog over. Men så fik jeg (desværre) en betændelses tilstand i mine tænder som gør at det medicin jeg skal tage kan der ikke nydes alkohol da det vil virke som antabus.
Så nu 4 dage uden alkohol, og det er ret fedt. Er helt høj og glad over at jeg faktisk klare mange ting uden at trøste eller belønne mig med alkohol.
Men når medicinen slutter om 6 dage vil jeg rigtig gerne fortsætte med at være ædru. Nogle gode forslag udover antabus?
Re: Ny herinde og 4 dage uden alkohol
12 Jun, 2018 9:41
Hej, og velkommen …

Det lader til at du har fået fat i en flig af en spirende ædruelighed, eller i det mindste fra et overforbrug, som du selv kalder det. Tillykke med det …

Sej indstilling, at du allerede efter så kort tid har ønske om, og forhåbentlig også vilje til, at droppe alkoholen helt.

Du vil gerne fortsætte med antabus, som jo gør at du bliver dårlig hvis du indtager alkohol med det i dit system, så det alene er ikke løsningen på længer sigt. Ligesom antabus ikke tager drikketrangen.

Mine egne erfaringer tilsiger, at ædrueligheden kan deles op i to, nemlig den fysiske og den mentale. Hvoraf jeg regner sidstnævnte som langt den vigtigste, og så sandelig også den sværeste at få ordentligt fat i.

Det er her drikketrangen ligger, og det letteste er faktisk at holde op med at drikke. Mens det så absolut sværeste er, ikke at begynde at drikke igen.

Oftest kombineret med den fejlagtige opfattelse, at når der er gået et stykke tid kan man 'nok' drikke igen, uden nogen risiko for afhængighed.

Det er mere end almindeligt svært at håndtere alene, og derfor findes der heldigvis også forskellige grupper, organisationer m.v., man kan benytte og dermed komme i kontakt med ligesindede.

Jeg selv - og mange andre med mig - vælger AA, som er et fællesskab af mænd og kvinder, der deler erfaring, styrke og håb for at derigennem at hjælpe andre til at komme sig af alkoholisme.

Det er helt gratis og frivilligt, og man registreres ingen steder. Kort sagt, 100% anonymt, eller man bliver ikke mindre anonym end man selv ønsker.

Måske du kender nogen der allerede er medlem? Ellers kan du altid ringe til AA's vagttelefon 70 10 12 24, som har åbent næsten hele døgnet. Her kan du få kontakt til et medlem, som gerne vil følges med dig til dit første møde, hvis du ønsker det.

Under alle omstændigheder vil jeg ønske dig held og lykke med forehavendet, det er værd at kæmpe for.

k.h. JørnL
Re: Ny herinde og 4 dage uden alkohol
12 Jun, 2018 20:53
Hejsa, velkommen her og hvor jeg dog genkender det, ville stoppe men...…………..

Jeg kan kun tilslutte mig Jørns skriv, prøv noget forskelligt, jeg fandt min vej gennem AA, efter noget tid.

Jeg fravalgte bevist antabus i starten, var klar over jeg skulle arbejde med årsagen til jeg drak, ikke bare stoppe muligheden, men hørt mange der har valgt antabus, for at kunne tænke klart og derfor kunne arbejde med årsagerne.

Der er mange veje til ædruelighed, men det vigtigste for mig har været viljen og det at lytte til andres erfaringer, tage det som jeg kunne bruge, gemme resten, måske kunne jeg bruge det senere,

Bjarne.
Beklager, kun registrerede brugere må sende emner i dette forum.

Klik her for at logge ind