Velkommen! Log ind Lav ny profil

Rysten og angst om morgenen

Indsendt af Iben
Rysten og angst om morgenen
13 Jun, 2018 21:34
Hej, jeg er ny her og bekymret over mit forbrug og mit helbred. Hver eneste morgen og formiddag er et helvede af rysten, angst og tidvis sveden. Lider af så store svimmelhedsproblemer, at jeg har fået rollator, som jeg knapt tør gå ud med. Der er en underliggende angstlidelse bag min selvmedicinering med alkohol. Griber ud efter Oxapax om morgenen, før jeg tør bevæge mig rundt i min bolig. Tilstanden i dens nuværende form har stået på i et halvt år. Tidligere har været meget fysisk aktiv og helårsbadende. Også med et liberalt alkoholforbrug. Mine ben er begyndt at svigte mig, og jeg har tabt vægt og appetit. Har kontakt med opsøgende team til hjælp og får sikkert også en bostøtte, ligesom der har været besøg af ergoterapeut. Mit liv er ikke det samme som før, og noget kan skyldes alkohol. Bor alene og har meget ringe kontakt med andre. Har ingen familie tæt på.
Re: Rysten og angst om morgenen
14 Jun, 2018 6:16
Godmorgen Iben

Velkommen til Hope, og jeg forstår dine bekymringer, jf. hvad du skriver.

For mig at se er der ingen tvivl om at du lider af abstinenser, som du kan google alt om hvis du ikke kender årsag og virkning som sådan.

Din inaktivitet med efterfølgende besvær tyder på tab af muskelmasse, som kan give de beskrevne indskrænkninger i bevægelse m.v.

Jeg er ikke læge eller noget der ligner, men jeg kender det fra mig selv. Både symptomer, årsag og virkning. Og jeg håber at din kontakt til fagpersoner vil kunne sætte noget relevant i gang.

Problemet bliver ikke mindre hen ad vejen - eller går over af sig selv - men kræver handling. Og behandling, uden omsvøb og bortforklaringer. Årsagen er - for mig at se - alkohol.

k.h. JørnL
Re: Rysten og angst om morgenen
14 Jun, 2018 16:20
Hejsa, jeg kan godt huske den sidste aktie tid for mig, de der søndage morgener som kunne være ret uhyggelige. Jeg måtte jo i drikker for meget søndag, skulle arbejde mandag, men det skyldes ganske simpelt jeg konstant have været påvirket siden fredag eftermiddag og nu ville kroppen have mere.

Jeg var så utrolig heldig ikke at have fået fysiske skavanker af det, var stadig aktiv med sport, og en flaske rødvin + 6 øl en dag forhindrede ikke i en prøve på højt niveau næste dag inden for kampsport, med godt resultat. Utroligt hvad kroppen kan væne sig til / klare.

Men det sidste års tid kunne jeg også mærke et eller andet der var på vej, så det var en af de mange input der fik mig til at beslutte at der skulle gøres noget.

Og jeg havde aldrig klaret det hvis ikke jeg havde søgt hjælp

/ Bjarne
MU
Re: Rysten og angst om morgenen
07 Sep, 2018 12:24
Hej Iben,
Jeg er ny her, så har først lige set dit indlæg nu. Jeg har det præcis som du, hvor jeg hver morgen vågner med rysten og en knugende fornemmelse i brystet (angst). Først når jeg har taget en beroligende pille fortager det sig.

Det hele startede for mig for cirka et år siden, hvor jeg fik kvalme og svimmelhed. Jeg er blevet cheket på alle leder og kanter, og man har ikke kunnet stille en diagnose. Jeg fandt så omkring sidste sommer ud af, at et par genstande, fjernede min frustration og bekymring over hvad der var galt med mig. Det blev så efterhånden til flere og flere genstande, hvor jeg til sidst indtager 5-8 genstande hver dag. De første genstande drak jeg fra morgenstunden, fordi jeg har allerflest symptomer morgen/formiddag. Jeg vidste godt jeg var ude på et skråplan.

Jeg har drukket alkohol for sidste gang for en uge siden, har ikke rørt noget siden. Så lige nu er jeg ramt af abstinenssymptomer. Det er meget ubehageligt....

Hvordan opstod din svimmelhed ? Har du fået en diagnose mht. dette ?

Mvh
HJ
Beklager, kun registrerede brugere må sende emner i dette forum.

Klik her for at logge ind