Velkommen! Log ind Lav ny profil

Alkoholikere er patologiske løgnere

Indsendt af MA
Camilla
Re: Alkoholikere er patologiske løgnere
16 May, 2011 17:51
"Så du mener ikke at benægtelsen er patologisk løgn?"
Nej det mener jeg ikke, så skulle mange fx rygere og overvægtige personer der lever med fed mad, stress og for lidt motion, jo også være patologiske løgnere, eftersom mange af dem lever i fornægtelse i forhold til hvad de byder deres krop (og fx. finder eksempler frem med den 98 årige der har væretstorryger hele sit liv og "døden skal have en årsag" osv. osv).

Derudover skev jeg jo også at jeg har mødt en del misbrugere der havde en næsten uhyggelig selvindsigt i hvad de gjorde ved deres liv, - dette er da netop ikke benægtelse.
Hej Camilla.
Det er din mening, min erfaring og mening er en helt anden. En alkoholikers løgnagtighed er netop patologisk fordi de lyver med fuldt overlæg og som du i øvrigt selv skriver, er helt klar over deres eget forfald, den dårlige samvittighed mv. men de er nødt til at lyve for at leve videre i misbruget. Dermed skabes den patologiske løgnagtighed, den minutiøse manipulation af de pårørende og dermed de næsten psykopatiske træk ganske mange alkoholikere med mangeårigt misbrug rent faktisk udvikler, uden at være "patologiske psykopater".
Ingrid. B
Re: Alkoholikere er patologiske løgnere
17 May, 2011 9:20
Hej JP.

for sjov slog jeg patologisk op i min ordbog, nyeste version af Politikens Nudansk leksikon og ordbog i èt, samt mine andre gamle ordbøger.

Patologisk betyder. (citeret korrekt fra ordbogen)

1. som har at gøre med patologi, (som betyder studiet af sygdomme, deres årsag og indvirkning på kroppen)

2. som opfører sig på en mærkelig og unormal måde.

Det kan vist roligt siges, at alkoholisk opførsel incl. massive løgne, er både mærkelig og unaturlig. Altså patologisk.
Så du har ret.

Det kan pårørendes opførsel såmænd også være, min var nok så patologisk (mærkelig og unaturlig, medafhængig som jeg var), indtil jeg fik styr på hvad der reelt foregik smiling smiley

Men sådan set er det bare ordfnadder og flueknepperi, om alkoholikere er ditten eller datten. Intet kan alligevel forandre, at det i bund og grund handler om den pårørende selv.

Vh Ingrid.
Hej Ingrid.
Netop, synes også det er surt at debatten kører på hvem der har mest ret, men patologiske løgnere, jo tak, det mener jeg de er.
Camilla
Re: Alkoholikere er patologiske løgnere
19 May, 2011 15:03
Jeg synes da ikke debatten kører på hvem der har mest ret, men hvis man kommer med sin mening, er man jo nødt til at skrive det man mener og det man selv har erfaret, og sådan som man selv har opfattet at det forholder sig.
At der så er nogen der mener det stikmodsatte, nå men sådan er det jo så bare.
Men det gør da stadig ikke den enes erfaring mere rigtig end den andens.
Camilla er du den samme som også kalder sig Sophia?
Camilla
Re: Alkoholikere er patologiske løgnere
21 May, 2011 13:37
Hehe - nej det er jeg så ikke ;-)
Hej Camilla
Ok, et øjeblik synes jeg nemlig du skrev på fuldstændig samme måde og med samme ord, det virkede påfaldende, bare derfor :-)
Sophia
Re: Alkoholikere er patologiske løgnere
23 May, 2011 1:20
Hej JP

Nej, Camilla og jeg kender slet ikke hinanden! Vi har åbenbart bare nogle andre oplevelser og erfaringer end for eksempel du har :-)

Sophia
Sophia
Re: Alkoholikere er patologiske løgnere
23 May, 2011 2:44
Jeg har lige læst lidt med på siden for afhængige. Jeg synes bestemt også, jeg ser mennesker der, som er alt andet end patologiske løgnere og med mangel på empati. En del af de mennesker som skriver på siden, er jo aktive alkoholikere.

Bortset fra det, JP, så kan jeg jo kun skrive ud fra de erfaringer, jeg selv har. Den alkoholiker som jeg er tættest på, har fx ikke forsøgt at dække over sit problem de seneste år. Vi har været sammen 24/7 på nogle tidspunkter (ferier og lign.) i flere dage i træk, og det var ikke svært at tælle de alt, alt for mange øl, som han drak uden den mindste form for 'fordækthed', men helt åbentlyst i vi andres selskab. Det var heller ikke svært at se, at han om morgenen havde abstinenser - og at han så lige kylede et par øl indenbords for at stoppe med at ryste og svede. Det var ikke sådan, at han gik et andet sted hen og gjorde det.

Det kan godt ske, at I, som har levet med en patologisk løgner-alkoholiker tænker, at det må være lettere at være sammen med en alkoholiker som ikke forsøger at skjule det, men det er svært også når det foregår helt åbenlyst og når der ikke længere lyves om det. Han sagde endda selv "jeg ved godt, jeg drikker for meget, men jeg magter ikke at gøre noget ved det". Med fuldt overlæg begik han langsomt selvmord, kan man sige. Han forsøgte ikke engang at lyve for sig selv de sidste år inden han gik i behandling. Se, sådan er der altså også nogle alkoholikere, der er.

Og som pårørende kan man bare stå på sidelinjen og se til, nøjagtig ligesom hvis ens alkoholiker lyver og bedrager. Vi prøvede at presse på, at tale foruft med ham, vi græd .......ja, alt muligt. Konsulterede div. behandlere for at få gode råd. Talte med andre, som vi vidste havde en alkoholiker tæt på.

I nogle perioder gjorde vi ingenting, fordi man ikke magter som pårørende konstant at være "på" på den måde. Det er, som alle her sikkert ved, enormt opslidende.

Det har dog været rart at jeg har kunnet tale åbent med mine venner om det. For mig er det ikke et tabu, ligeså lidt som depression eller et brækket ben for den sags skyld. Det er en sygdom. Sådan ser jeg på det. Jeg ved, at det er der også forskellige opfattelser af, og jeg ved også, at det særligt i familier (hvor den ene forælder drikker) kan være en hemmelighed, hvor familien udadtil fungerer, og hvor der dækkes over alkoholikeren, så de pårørende / medafhængige dermed også bliver løgnere (absolut ikke patologiske løgnere i mine øjne!) For mig har det bare ikke været nogen familiehemmelighed i mange år.

Det er ikke sådan, at fordi "min" alkoholiker ikke forsøgte at skjule at han drak, at han så ikke har optrådt pinligt, særlig i den sidste fase før han gik i behandling. Han var nået dertil, hvor han ikke kunne "styre sin brandert", altså hvor kroppen ikke længere forbrændte alkohol i samme hast som hidtil, men han indtog samme enorme kvantum (ellers var der jo voldsomme abstinenser) - og så blev han naturligvis meget beruset med der af følgende div. trælse episoder. Det blev sværere og sværere for ham at holde sig på den nok så berømte funktionspromille. Han formåede også at drikke sin økonomi fuldstændig i sænk etc. Altså de typiske "følevirkninger" af alkoholisme for temmelig mange alkoholikere. Det er heller ikke sådan, at fodi han ikke løj om at han drak, at man som pårørende så ikke var konstant bekymret. I parentes bemærket lettede bekymringen en anelse, da han heldigvis mistede sig kørekort for spritkørsel. Så satte han trods alt ikke andres eller sit eget liv på spil lige på dén måde. Men bekymret for om han faldt og lå og forblødte, stærkt bekymret for hans helbred den sidste tid, hvor det var tydeligt, at han havde fysiske skavanker pga. druk. For eksempel rystede hans ene arm ukontrollabelt i store ryk (ikke abstinens-rysten, på en helt anden måde), hans ben svigtede mm.

Det var lidt nærmere om den ene af "mine" alkoholikere og dermed nogle af de erfaringer som jeg har at byde ind med.

Sophia
Sophia
Re: Alkoholikere er patologiske løgnere
23 May, 2011 3:06
P.S. Når det så er sagt, så er han fx aldrig blevet væk fra en aftale uden at melde afbud først. Han har aldrig glemt en fødselsdag i nærmeste familie. Han har været rigtig god at tale med og god til at lytte i mange sammenhænge. Han er ikke blevet vred over, at jeg ikke har villet lade ham køre med børnene. Det har han aldrig gjort. Han har aldrig passet dem alene, og har været med på, hvorfor jeg ikke ville have det. Til gengæld har han skiftet ble, givet sutteflaske, trøstet og leget i utallige timer med børnene. Totalt selvoptaget og fuldstændig blottet for empati, nej, det mener jeg virkelig ikke. Kun hvis man gradbøjer det på den måde, at det må enhver alkoholiker nødvendigvis være, for ellers lod han være med at drikke for sine nærmestes skyld.

Men så skulle jeg også være patologisk løgner, når jeg ikke får rørt mig de obligatoriske 30 minutter om dagen velvidende at jeg ved at gøre det øger min chance for at være her i mange år endnu for mine børn med en del. Enhver som lever usundt og ved, at risikoen for bl.a. hjerte-kar-sygdomme øges væsentligt er også patologisk løgner så. Det ER da mærkeligt, at vi ikke alle sammen har et BMI i det sunde område, at der stadig er dem, der ryger - og at der er personer, som jeg, hvor det kniber gevaligt med de 3o minutter alle dage, når vi nu ved, at det burde vi leve op til, ikke? Men vi bilder os ind, at det skal vi nok komme i gang med ------ bare ikke lige nu. I næste uge. Og jeg er jo så ung endnu. Jeg skal nok nå at ændre livsstil. Jeg har så tralvt, at jeg ikke har tid til at bevæge mig fx 3 x 10 minutter om dagen. Og det der hjerte-kar-halløj og de andre livsstilssygdomme som diabetes type II med flere, det sker for nogle andre. Jeg bevæger mig da også lidt. Slog da lige plænen og støvsugede i går. Og så kender jeg da dem, som er meget mere in-aktive end jeg er! Det er også mine børns og mit arbejdes skyld, at jeg bare ikke har tid til at leve sundt. Desuden er det jo helt normalt i min situation ikke at leve, som man bør!

Kan I ikke høre, hvordan det er samme løgne som dem, en alkoholiker ofte kommer med? Jeg drikker kun lidt. Andre drikker mere end jeg. Jeg skal nok stoppe. Bare ikke nu. Ja ja, man kan blive syg af det, men jeg stopper inden. Måske i næste uge. Desuden er det jo ikke min skyld, at jeg drikker. Det er pres på arbejdet / på grund af min kone / etc. Det er helt normalt lige at drikke en enkelt eller to at stresse af på.

Heldigvis medfører min inaktivitet ikke at min økonomi smuldrer, og familien hænger da også sammen endnu, selv om jeg HVER dag siger til min mand: Nu SKAL jeg altså i gang med at dyrke noget mere motion...........

Sophia
Ingrid. B
Re: Alkoholikere er patologiske løgnere
23 May, 2011 7:35
Sophia.

Hvorfor opretter du ikke selv en tråd, når du så brændende ønsker en debat om, hvad alkoholikere er og ikke er?

Et eneste ord, og du kører løs som offer, for en debat som mildest talt er helt ude i skoven, her på pårørendesiden, i en tråd hvor trådstarter, i dèn grad, har blotlagt hele sit indre og al sin smerte.

Dine indlæg viser, desværre - at du mangler respekt for trådstarter og viser desværre også, at du ikke er i nærheden af en forståelse for, ja, noget som helst.

Manglende motion og hvad det kan medføre - sammenligner du med det at drikke, så hele familier og små børn bliver ødelagte.

At du kan være det bekendt. Start dog din egen tråd.
Sophia
Re: Alkoholikere er patologiske løgnere
23 May, 2011 13:46
Hej Ingrid

Jeg tænkte nok, jeg ville få "huk" af dig. Lad nu være med at læse andet ind i mit indlæg, end det, som det egentlig handler om. Masser af mennesker lyver for sig selv - og andre. Fordi det er bekvemt at gøre det. NOGLE (!!!!!!!) alkoholikere lyver ikke på den måde, som en patologisk løgner gør. En patologisk løgner har selve det at lyve som en decideret sygdom, og lyver om ALT. Det ligger i den brist, som det er at være patologisk løgner.

Det er ud fra det, jeg skriver.

Men ok, jeg har forstået budskabet. Her er kun plads til EN sandhed, og den har du bestemt, hvordan er. Hvis andre har nogle anderledes oplevelser og erfaringer, så er de ikke velkomne.

Camilla, jeg og hvem der nu ellers har forsøgt at nuancere debatten lidt, kan godt pakke sammen. Vores oplevelser har absolut ingen værdi.
Sophia
Re: Alkoholikere er patologiske løgnere
23 May, 2011 13:56
Hvorfor starter du forresten ikke selv en tråd, i stedet for at bruge din energi på konstant at korrekse mig?

Dette en DEBATSIDE. I sagens natur burde alle meninger være velkomne, men det er åbenbart dig, der sætter dagsordenen her og bestemmer, hvilke meninger, der må skrives, og hvilke pårørende som skriver om de forkerte oplevelser, og som derfor fortjener en omgang skæld ud. Det er også lige, hvad man har brug for i vores situation.

Hvorfor tager du i øvrigt sådan på vej på trådstarters vegne? Startindlægget er 1½ år gammelt. Og hvorfor vælger du at overse det, alle de gange jeg har udtrykt min medfølelse for trådstarters oplevelser - både her og i "åbent rum"? Det kommenterer du sjovt nok ikke på, men når jeg fortæller om mine oplevelser, som du faktisk selv tidligere har belært mig om, at det er det, vi gør her på Hope, så langer du ud efter mig.

Blot fordi mine erfringer er nogle andre, er de vel ikke forkerte, og det betyder bestemt heller ikke, at jeg ingen sympati har for trådstarter, hvilket jeg gentagene gange har givet udrtyk for.

Som du selv kan se, har debatten kørt meget længe i denne tråd (halvandet år), og en debat har det jo med at udvikle sig. Ellers ville der ikke være meget debat over det.
Sophia
Re: Alkoholikere er patologiske løgnere
23 May, 2011 14:08
Lige en sidste

Hvorfor vil du misforstå mine indlæg, Ingrid. Intet sted sidestiller jeg manglende motion med børn, som vokser op med alkoholiske forældre.

Du har bragt alkoholiske forældre ind i denne tråd. Trådstarter skriver om sin kæreste/ægtefælle.

Trådstarter skriver i øvrigt om LANGT værre problemer end blot løgne. Der skrives om psykopatisk adfærd, som altså bare ikke passer på samtlige alkoholikere. Hvorfor vil du ikke acceptere, at vi er nogen, som er tæt på alkoholikere, som ikke har haft den slags oplevelser? Og kan du have så meget respekt for MINE følelser, at du kan anerkende at jeg bliver pisse ked af det, når andre skriver om min nærmeste familie på den måde?!
Jeg synes det er fuldstændig vildt at man ikke snart stopper den her tråd, Sophia du bliver ved med at trampe rundt i de samme ting og indlæggene er så lange så vi andre står af. Stop det dog.
Lisette
Re: Alkoholikere er patologiske løgnere
23 May, 2011 16:39
Jeg må erklære mig enig med Ingrid. Sophia har vist slet ikke forstået grunden til det oprindelige indlæg og sikke en debat det har skabt her på siden bare for at få ret.
Jeg synes det er markant som du nu, Sophia, faktisk fremstår som den der vil irettesætte alle os andre, og bruger helt tossede sammenligninger, som slet ikke kommer op på siden af livet med en alkoholiker. Det er faktisk dig der tramper på alle os der sidder og godt kan se en mening med det oprindelige indlæg. Det er simpelthen trist læsning det du har gang i.
Ingrid. B
Re: Alkoholikere er patologiske løgnere
23 May, 2011 17:13
Et ord Sophia, og du knalder fuldstændig ud på den grimme personlige måde. Fordi der bliver skrevet ALLE alkoholiker er ..., så er det klart at det udelukkende er skrevet for at ramme andres følelser og familie, dine/din især.

Du er respektløs, at du sådan har kuppet denne tråd og gjort tråden til en debat om alkoholikere og hvad de er og ikke er, ikke bare fra trådstarter er tråden kuppet, men også fra alle de andre kvinder, der har skrevet i tråden.

Og nej, jeg sætter ingen dagsorden. Men har måske en evne til at se mere i et indlæg/tråd, end du har. F.eks evnen til at føle med andre pårørende, og se lidt mere end bare èt enkelt ord.

Du tramper Sophia, og du ser det bare ikke - ærgeligt nok.

Vores situation skriver du - øh....hvilken situation? Min situation er nemlig, at både min mand og min mor er og var patologiske alkoholikere, og dermed alkoholiske løgnere eller hvordan det nu kan vendes og drejes smiling smiley Så jeg er bestemt ikke ligestillet med dig. Hvordan kan du dog tro det.

Who cares, det er ikke dèt det handler om smiling smiley

Du er sjov Sophia, og det mener jeg ærligt - jeg har aldrig før "mødt" en pårørende som dig.
Allan123
Re: Alkoholikere er patologiske løgnere
26 May, 2011 9:44
Hej har siddet og læst jeres debat, jeg er helt ny og meget usikker på hvordan jeg kommer igang her.

Min Far drak men har været ædru i over 15 år, er meget stolt af ham. Kender til meget af det i siger med løgn og skyldfølelse. Mit store problem er at jeg kan se mig selv som den løgner han var, og min kone er ved at forlade mig, fordi hun ikke kan leve med det jeg gør. Jeg lyver, men kan ikke lade være, det er ikke onde løgne, men mere for at beskytte mig selv mod en diskussion. Mit spørgsmål går på, hvordan kan man hjælpe mig, for elsker virelig min kone, men kan ikke selv kontrollere hvornår jeg lyver. Ved godt det er forkert, men når noget har plantet sig i hovedet er det svært at ændre på. Jeg har søgt hjælp hos AA, da jeg har samme træk som en alkoholiker, er der nogen der har gode erfaringer med hvordan jeg bliver klogere på mig selv, og hvordan jeg kan komme ud af det helvede der i mit hovede.

Håber folk vil komme råd også gerne kritik. Vil bare gerne have mig selv tilbage, så jeg kan være den mand jeg gerne vil være
Ingrid. B
Re: Alkoholikere er patologiske løgnere
26 May, 2011 10:31
Hej Allan.

Umiddelbart vil jeg foreslå en psykolog, eller at du prøver at ringe til din Kommunes Alkoholrådgivning. Måske Tuba også, har du den rette alder. Du kan også søge Al-Anon som er for pårørende, det er nok bedre end AA, som jo er for dem der drikker eller har drukket.

Du kan meget vel have følger af din fars misbrug, og dèt kan der, med hjælp, gøres noget ved.

Det kan være svært som pårørende, når og hvis man er skadet på den ene eller anden måde, ikke at ty til løgne. Det er svært at åbne helt op og være ærlig, og det er meget svært at være åben omkring sine følelser og sit familieliv m.m. Det er f.eks også en løgn at sige, man har det godt eller at det går godt, når det i virkeligheden forholder sig stik modsat.

Prøv også soberspace.dk - en meget god oplysende side, til både pårørende og alkoholikere, og dèr vil du b.la kunne læse, at i virkeligheden er der ikke stor forskel på pårørende og alkoholikere, når det gælder adfærd som er skadelig for èn selv.

Vh Ingrid.
Beklager, kun registrerede brugere må sende emner i dette forum.

Klik her for at logge ind