Velkommen! Log ind Lav ny profil

Han vil ikke i behandling

Indsendt af Katrine
Han vil ikke i behandling
06 Jun, 2018 7:16
Hej
Sidste år gik det op for mig at min kæreste er alkoholiker. Jeg forsøgte forskellige ting for at få ham til at drikke mindre, men oftest endte det med at han blev rasende og ond over for mic, sådan kan han være i en hel uge. Vi har to børn på 6 år, et hver, som står i midten af det hele.
For et par uger siden gav jeg ham et ultimatum og bad ham gå i behandling. Men han reagerede ikke som jeg havde forberedt mig på og jeg var for svag til at gå, selvom jeg virkelig havde troet at jeg kunne gøre det sad smiley Han gav mit ret i at han havde et misbrug men mener selv han kan klare det og det ville han gerne have chancen for at bevise. Samtidigt sagde han at han aldrig vil stoppe med at drikke helt. Nu holder han sig ædru på knoerne i de dage vi har børnene, men så snart de er hos deres andre forældre (i 5 dage) så drikker han igen - ikke så meget som før men “det er jo ikke ulovligt at drikke 2 øl”. Og han mener ikke længere at han har et misbrug men finder på dårlige undskyldninger.
Jeg troede egentlig det gik nogenlunde indtil igår, hvor han blev til Mr. Hyde igen, irritabel, vred og nedladende og gav mig skylden for alt. F.eks sagde han at de sidste par uger (hvor han ikke har drukket så meget) ikke havde været særlig gode - og det var min skyld- og at hans drikkeri kom ud af kontrol før, fordi han gik ud og drak når det blev for træls at være sammen med mig. Jeg forsøger at sige fra når han er sådan men det er så hårdt at høre de beskyldninger fra en der andre gange påstår at han elsker mig. Han gør mig så ked af det!
Det er svært at gå og vente på hvad der mon sker, om han indser at han bør gå i behandling eller om jeg bare narrer mig selv ved at give ham denne chance. Jeg kan ikke holde til at han opfører sig sådan mod mig og det gør så ondt, for når han er sig selv er han rigtig sød og vi har det så godt.
Jeg ville ønske alkohol aldrig var blevet opfundet
Re: Han vil ikke i behandling
06 Jun, 2018 21:03
jeg har valgt at slette min indslag - eller det kan man ikke, så jeg må gøre sådan her :-)



Redigeret 1 gang(e). Sidst redigeret 07/06/2018 10:41 af Locina.
Re: Han vil ikke i behandling
07 Jun, 2018 15:40
Hej Katrine

Ultimatum skal du kun stille hvis du er helt sikker på at gennemføre dit ultimatum, ellers har det ingen værdi, og er så bare en tom trussel, som ikke giver den mindste respekt. Din kæreste har et alvorligt alkoholproblem, og selv om han indrømmer lidt af det du søger og gerne vil høre, så tager alkohol magten, så længe han ikke er 100% indstillet på af sætte flasken.

Det du bør gøre, er at handle for dig selv, og gøre helt op med dig selv, hvor dine grænser er, og så få handlet derefter. Jeg ved det er svært, og måske vil det hjælpe dig at søge ligestillede. Prøv at google Al-anon eller Alkoholrådgivningen her på Hope. Prøv også at google på ordet medafhængig, eller søg her på Hope, her er rigtig meget brugbart, til enhver pårørende i samme situation som dig.

Du skal passe på dig og dit barn, og tage ansvar for hvad du byder dig selv og dit barn, børn tager skade af, at vokse op med en ustabil forældre med et massivt alkoholproblem. Jeg ved det er svært, der jo hans barn også, hvor dine følelser må være i klemme, det ansvar for det barn må være hans og barnets egen mor.

Du kan INTET gøre for ham, men du kan gøre rigtig meget for dig selv, især hvis du søger alle de oplysninger du kan, om både alkoholisme og medafhængighed, sådan at du kan tage ansvar for dit eget liv og ikke overlade dit velbefindende til en ustabil drikkende person ude af kontrol over sit eget liv og ansvar for dit og sit eget barn.

Lad dig ikke manipulere rundt i hans alkoholmanege, men pas på dig selv, søg oplysninger og hjælp de steder du kan, før du tager en endelig beslutning. Rigtig mange pårørende har fået god hjælp her på Hope, så måske Rådgivningen her på Hope er et godt sted at starte.

V.h Ingrid



Redigeret 1 gang(e). Sidst redigeret 07/06/2018 15:44 af Ingrid B.
Re: Han vil ikke i behandling
12 Jun, 2018 6:16
Tak for svar, og tak fordi du siger tingene ligeud.
I går fandt jeg ud af at han drikker i smug. Nu er jeg i en proces med at forsøge at tage kontrollen over mit eget liv (og mit barns liv) tilbage. Men øv hvor er jeg ked af det. Det er virkelig en stor sorg at miste den man elsker til noget så grumt som alkohol sad smiley
Re: Han vil ikke i behandling
04 Jul, 2018 14:34
Først kæmpe kram!

Jeg står selv i en lignende situation bare med 3 børn - og prøver at mande mig op til at tage SAMTALEN.

Jeg tror det er vigtigt at vi ikke kalder det et "misbrug" men blot siger at deres drikke/alkoholvaner er blevet uacceptable. Har tidligere forsøgt at få manden til at drikke mindre uden større held. Sidste gang blev jeg beskyldt for at kalde ham en skitzofren alkoholiker.

Så tror mit udgangspunkt denne gang må være:
1.jeg kan ikke leve med tingene som de er
2.dine drikkevaner påvirker mig og børnene negativt
Du isolerer dig fra os for at drikke alene
Jeg kan og vil ikke accepterer alkohol hverdag - og slet ikke morgen og med på arbejde
Jeg oplever at du oftere virker påvirket
Jeg kan og vil ikke accepterer at du drikker og kører - min tillid til at du selv har styr på din promille er væk
3. Jeg elsker dig og jeg vil gerne støtte dig, men hvis vi skal blive sammen så er mit krav åben, ærlig og aktivdeltagelse i behandling.

Jeg har ikke selv fået taget samtalen endnu - prøver stadig at bygge op til det, små skridt.
Jeg har dog sat nogle grænser - det er slut med at jeg køber øl/rødvin med hjem.

Håber at du kan bruge mine inputs til noget. Om ikke andet så til at vide at at du ikke er alene!
Beklager, kun registrerede brugere må sende emner i dette forum.

Klik her for at logge ind