Velkommen! Log ind Lav ny profil

hjælp

Indsendt af hvad nu lille du
hjælp
11 Mar, 2018 16:53
Kære alle

Hvad gør jeg nu, min mand forsøger at stoppe hans drikkeri. Og et stort klap på skulderen til ham for det, han besøger hver uge den lokal alkohol gruppe. Og indtil videre går det rigtig fint..
Problemet er mig. Vi har været en del igennem, og jeg er træt og slidt. Jeg nyder bare at han ikke drikker, for nu at sige det som det er. Jeg orker ikke tale om det, og aner ikke hvad jeg egentlig skal sig.
Men han skal selvfølgelig roses, men jeg ved fra andre hans forsøg, at det bliver for omklamrende og virker endda måske - ja nedladende. Jeg er også bange for at at åbne op for alt det der ligger og skramler i det skjulte, så skubbes han måske ud i et nyt misbrug. Hvilket ikke er meningen. Hvordan berør man så emnet, hvad med jer der har været turen igennem som alkoholiker. Hvad var det I ønskede at få fra jeres familie, men det stod på (ud over støtte) hvordan støttede de op om jer?
Re: hjælp
12 Mar, 2018 11:26
Du er og kan ALDRIG være problemet.

Hvad med at klappe dig selv på skuldrene, det er en flot præstation at du holder ved endnu og er parat til fortsat at give det hele en chance.

Fakta er, at han er alkoholiker - intet du siger eller gør, har sagt eller gjort, vil ændre på det faktum - så ros dig selv, for alt hvad du har tålt og tåler endnu.

Det er da flot af ham, at han NU tager ansvar, for sig selv og sin familie og satser på ædruelighed - jeg håber han denne gang vil klare det - han tager sig af sig og du skal så omvendt tage dig af DIG, giv dig selv tid, du er træt og slidt og tumler også rundt med en usikker fremtid.

Han vil altid være alkoholiker, aktiv eller inaktiv - og intet kan du gøre ved det faktum. Den bedste tjeneste du kan gøre for ham og hans alkoholisme er, at tage dig af dig og give ham tid - da han er alkoholiker for altid, bliver du nødt til at indsè at han alligevel aldrig er langt fra den første øl/drink - i èt nu kan den hurtig smutte og du er tilbage til start - et tungt lod for en pårørende, men sådan er det.

Ros dig selv, om nogen har du fortjent det - og giv ham tid. Du behøver da ikke at rose ham og slet ikke hvis han finder det omklamrende, men bare være glad for at han nu tager ansvar og forsøger - måske han klarer den og måske ikke.

Her på Hope er der også en alkoholrådgivning for pårørende, du finder den i øverste sorte bjælke - dèr kan du altid skrive og få hjælp fra prof. rådgivere, til ethvert spørgsmål du måtte have.

Du kan også bladre rundt her på Hope og gå årevis tilbage i debatten, dels vil du se at du absolut ikke er den eneste pårørende i situationen og dels vil du se mange gode råd.

Mit råd er, at DU passer på DIG - først når man kan det, er man i stand til, og har overskud til, at passe på andre.

Vil du i kontakt med alkoholikerne her på Hope, så brug åbent rum, dèr vil chancerne være størst for svar, da siden her, kun er for pårørende.

Pas på dig.

Vh Ingrid
Beklager, kun registrerede brugere må sende emner i dette forum.

Klik her for at logge ind