Velkommen! Log ind Lav ny profil

Hvordan gør man, når man 'smider en mand ud'?

Indsendt af DenNøjsomme
DenNøjsomme
Hvordan gør man, når man 'smider en mand ud'?
21 Jun, 2012 11:32
Hej

Hvordan smider man en person ud, som man har fælles folkeregisteradresse med?

En ting er at have erkendt, at nu må det her cirkus slitte. Noget helt andet er, tent faktisk at få samleveren ud. Man kan tage sit eget tøj og gå, man kan vel ikke bare tage ægtefællens tøj, bære det ud på trappen og få omkodet låsen?

Håber på at høre andres erfaringer med at 'få nogen til at flytte' - for alternativet: at 'få nogen til at holde op med at drikke', ser der ikke ud til, at være mange gode erfaringer med.

DenNøjsomme
En samlever, der bor i DIN lejlighed kan du bare smide ud, evt. ved hjælp af politiet - er lejligheden/huset i dit navn kan du uden videre få omstillet samtlige låse. Flytter han ikke frivilligt og vil han ikke flytte sine ting, så aflevèr hans ting til opbevaring, på hans regning.

En ægtefælle kan ikke bare smides ud, heller ikke selvom lejligheden er i dit navn - så længe man er gift er der fælles forsørgerpligt, og kan man ikke blive enige om hvem der skal bo fremover i den fælles bopæl, så træffer skilsmisse/seperationsmyndigheden en afgørelse, selv efter seperation har dèn ægtefælle der skal flytte en rimelig tid til at blive boende og finde sig en bopæl selv.

Så man kan ikke bare smide en ægtefælle ud, fordi han drikker - men man kunne jo, overveje, at flytte selv.

Er du gift, for du skriver både samlever og ægtefælle, så start med en seperation - så du står langt bedre, i forhold til at komme ud af et alkoholisk ægteskab.

Der ligger lidt på Hope med hensyn til seperation og skilsmisse - så får du ikke brugbare svar nu, så ligger der måske noget brugbart i gamle tråde og indlæg.

Vh Ingrid.
ckc
Re: Hvordan gør man, når man 'smider en mand ud'?
02 Aug, 2012 0:11
jeg står selv med det problem at jeg ikk kan få min ex ud, jeg har bare hørt at hvis man har boet sammen i over 2 år, så kan man ikk smide dem ud, selvom at det kun er en selv som står på lejekontrakten, men ved ikk om det er rigtigt, ved du det....?
på forhånd tak....
Hej

Hvis det kun er dig der står på lejemålet, så kan jeg ikke se, at der skulle være nogen hindring i at bede personen om at flytte. I Danmark findes en regel eller en paragraf om, at man ikke må være husvild. Derfor tror jeg at jeg ville give en varsel altså en tidfrist for fraflytning og såfremt det ikke sker/er sket til den fastsatte, så bliver låsen omstillet og vedkommendes effekter sat ud. Men jeg tror ikke engang man behøver, at varsle. Problemet er hvis man er gift og hvis begge står på lejekontrakten, så er det retten, der må afgøre hvem af parterne, der kan blive boende. Det at modparten har været med til evt. at betale husleje og faste udgifter er bare ærgeligt og det kan han ikke bruge som undskyldning for at være passiv og blive. Man er trods alt ikke stavnsbundet til en person.

Mvh. majbrit
Har jeg læst rigtigt at man ikke bare kan smide ægtemand ud? Selv om det kun er en selv på lejekontrakten? Hvad hvis man har søgt om skilsmisse? Det hører forsørgelsespligt vel op?
Viv.

Nej, forsørgelsespligten ophører ikke fordi man har søgt skilsmisse, den ophører ført i dèt øjeblik der ligger en seperationsbevilling eller en (lyn)skilsmissebevilling.

Er man gift og ikke kan blive enige om, hvem der skal have (leje)lejligheden, så vil der b.la bliver kigget på, hvem der evt. skal have barnet/børnene boende - man skal ikke uden videre gå ud fra, at dèn ægtefælle der står på lejemålet, også, har retten til en lejlighed der har været rammen om et fælles liv.

Kan i ikke blive enige, så vil andre kunne træffe en afgørelse - om hvordan, et fællesbo skal deles.

Skilsmisseregler kan Googles - hvilket er en god idè, planlægger man at blive skilt.
Hej..

Jeg har boet sammen med min kæreste i 3 år, vi er nu lige flyttet ind i en lejlighed og kun jeg står på lejekontrakten. Vi er nu gået fra hinanden, men min ex vil ikke flytte sin adresse! Hvad gør man ved det, jeg stå pt uden job og kan ikke søge hjælp nogle steder fra så længe hans adresse står hos mig! Hvad gør jeg?
hejsa

Sikke dog en genstridig ex- kæreste. Man må jo ikke bare have en proformaadresse. Man har jo opholdspligt, tror jeg det hedder, der hvor man siger man er bosiddende. Jeg synes at du skal henvende dig til din kommune, folkeregistret, og forklare dem situationen, såfremt du ikke allerede har taget det skridt. Så skal de nok henvende sig til ham, formoder jeg. Så skal han forklare, hvor han bor og opholder sig. Hvad med hans post?
Hvis det kommer helt ud i ekstremerne, så kontakt en gratis advokatrådgivning for herigennem at få råd til, hvordan du får han adresse flyttet.

Håber det løser sig snarest.
Kæresten1968
Re: Hvordan gør man, når man 'smider en mand ud'?
17 Jul, 2014 12:09
Halløj

Hvis ex kæresten er flyttet men ikke har flyttet sin adresse, kan man henvende sig til Folkeregisteret for foreligge dem situationen, så mener jeg det er 5 dage han har til at flytte adressen ellers kan Folkeregisteret tvangsflytte den som " ukendt" dette betyder at hvi han modtager kontanthjælp eller dagpenge så ophører disse udbetalinger, da man ikke kan få penge på " ukendt " adresse.... jeg har været det igennem, og da jeg meddelte dette blev adressen flyttet....

Håber du finder en løsning....
Hej hvis både mig og min kæreste står på lejekontrakten hvordan for jeg ham ud når han ikke vil frivilligt ?? Han skal ud hurtigt han er blevet voldig
Hvis I begge står på lejekontrakten, har I som udgangspunkt lige stor ret til lejligheden, og hvem siger så, det er ham, der skal ud???
Det er altså temmelig svært at få smidt en ud som man har samme folkeregister adresse med.
Jeg havde det problem for et par år siden da jeg havde en psykisk syg x-kæreste som ikke magtede at flytte sin adresse fra mit hus, som jeg faktisk ejede.
Havde kontakt til politiet som sagde at jeg ikke bare måtte stille låsen om når han havde adresse hos mig.
Fik fat i en jurist som fortalte at jeg skulle give manden en frist til at hente sine ting, og derefter kunne jeg stille låsen om.
På kommunen kan man gå op og udfylde en "værtindeerklæring", der skal stå hvornår han er flyttet og så skal hans tilflytter kommune, hvis man kender den, flytte hans adresse. Det er deres pligt.
Men dette er selvfølgelig kun i tilfælde af han ikke står på lejekontrakten/skødet.
Det er ikke så enkelt som det lige gøres til her.
Desuden vil han, selvom låsen bliver stillet om, til enhver tid kunne få en låsesmed til at lukke sig ind hvis adressen står på han sundhedskort.
Re: Hvordan gør man, når man 'smider en mand ud'?
31 Mar, 2015 11:33
Kort og godt.

Man smider ikke sin mand/kone/kæreste/partner ud fra sin bolig.

MAN REJSER SIN VEJ.

Stopper med at betale, de regninger der høre til det gamle sted.

Slår en streg i sandet, og begynder helt forfra, alt imens man søger skilsmisse og fuld forældremyndighed.

Når den anden så har misligeholdt den tidliger bolig, og står på gaden, kan man begynde at rydde op i ens økonomi, men heller ikke før.

Tag dine børn og dine ting og rejs.
Svar på følgende via advokat
Re: Hvordan gør man, når man 'smider en mand ud'?
24 May, 2015 17:32
1.

Går jeres forhold imidlertid i opløsning, inden I har boet sammen i to år, har din samlever ingen rettigheder. Du kan uden videre beholde din lejlighed - og tvinge din hidtidige samlever til at flytte.

Den sidstnævnte retstilstand kan du og din samlever ikke aftale jer fra, men du kan sikre din samlever nogle betingelser, som du selv ville sætte pris på, hvis du var den boligmæssigt svage part i jeres forhold. Et sådant rimeligheds-vilkår - eller hvad man nu skal kalde det - kan fx skrives på følgende måde:

'Da jeg... (og så dit navn) alene står som lejer af lejligheden, der ligger... (og så adressen), forpligter min samlever sig ved sin underskrift på dette dokument til at fraflytte min lejlighed med to måneders varsel, hvis jeg skriftligt anmoder ham - eller hende - om det, inden vi har boet sammen i 22 måneder. De faktiske udgifter til flytningen betaler vi ligeligt, dvs. med halvdelen til hver'.
tænkeren.434
Re: Hvordan gør man, når man 'smider en mand ud'?
08 Jun, 2015 22:33
Det ALT-afgørende er hvem som står på leje-kontrakten.

Hvis det "bare" er en du er flyttet ind hos uden at tænke nærmere over det, er det HAM som "har lejligheden, og alt hvad det indebærer.

Ved et brud vil DU så være den som skal flytte.

P.S. Og det klarede min ex på under 24 timer, med møbler og det hele.
Hej, jeg og min kæreste er gået fra hinanden. Jeg boede hos ham i et stykke tid, men det fungerede ikke, men nu ville jeg gerne have mine ting, som er hos ham, men han ville ikke give mine ting? Kan jeg kontakte politiet, eventuelt? og få mine ting på den måde? Det er værdifulde ting såsom mine smykker/guld.
Hej,( ved ikke om det her er det rette sted at spørge?
Hvad hvis man er blevet skilt for 2 år siden og manden stadig ikke er flyttet ud, som aftalt. Han fik tilbudt lejlighed to gange, som han afslog fordi de enten var for små eller for dyre?
Skriver på vegne af min moster, som desværre ikke skriver så godt dansk. Hun levede et meget stormfuld ægteskab med min onkel, hvor han flere gange har været voldelig overfor hende. Han forbød hende at fortælle nogen, at de var blevet skilt, hvilket hun ikke har gjort fordi hun er bange for ham. Han var på et tidspunkt flyttet hjem til sin mor, men efter en længere rejse, fandt min moster ham hjemme igen og vil deraf stadig ikke flyttet ud. Det er gået meget ud over min hjemmeboende kusine på 13 år, som er begyndt at skære i sig selv. Min moster har kontaktet kommunen for at få hjælp til hende, men har ikke fortalt om manden...igen, fordi hun er bange for ham. Han kontrollere hende stadig som da de var gift...hvor hun tager hen, hvem hun møder eller taler med i telefonen.
Vi i familien har prøvet at støtte og hjælpe hende til at tvinge ham ud, skifte låsen ud osv, men lige meget har det hjulpet. Først nu har hun bedt om hjælp til dette. Er det nok at kontakte kommunen? Kan det mon virkelig passe, at han kun er blevet tilbudt 2 lejligheder på 2 år? Frygter, at han lyver om det nemlig, for han viser slet ikke tegn på at ville flytte.
På forhånd tak.
Niecen
den fortvivlede
Re: Hvordan gør man, når man 'smider en mand ud'?
29 Jul, 2015 14:49
Hej .Jeg har det modsatte problem.
Jeg bor sammen med min ægtemand i hans hus. Vi har været gift i 1,5 år. Min mand fik særeje lige efter giftemålet, da jeg er i rki og har stor gæld.
Nu er mit spørgsmål, da vi ikke kan sammen mere.
Hvad er deadline for at han kan smide mig ud, ham og fogden?
Inden hvor længe skal jeg ha flyttet mine ting.
Er der andre regler for udsmidning når man er ægtefolk.
Min mand prøver at bilde mig en masse ting ind når han er gal, om regler om at han kan smide mig ud dags dato, når han har særeje..Han mener at han bare kan ringe til politi , og få dem til at smide mig ud.
Hvordan ser min situation ud

Hilsen den ullykkelige
Den båøjede
Re: Hvordan gør man, når man 'smider en mand ud'?
06 Nov, 2015 16:36
Jeg blev gift for 2,5 år siden med en svensk kvinde m.3 børn. Jeg købte kort efter et hus i Landskrona. Fik særeje på ejendommen.
I ægtepagten skrev jeg at min kone ville have ret til at bo 2 år i huset ved skilsmisse eller separation.
For at give hende en sikkerhed, udfærdigede jeg en huslejekontrakt til hende, men hun betalte selvfølgelig ikke husleje, da vi havde fælles økonomi. Jeg bibeholdte min folkeregisteradresse i Danmark, pga. min lille datter, som jeg har 12 dage om måneden.
.....og nu er vi skilt !
Kan jeg på nogen måde få hende til at flytte før de 2 år ?
Hvis hun ikke betaler alle udgifter ved huset kan jeg vel straks bede hende flytte.
Faktum er jo at hun har adresse i huset, jeg har adresse i DK, men jeg ejer jo huset og kunne vel ret beset bare sætte det til salg.
Jeg er en "kæreste" der ikke vil forstå, at jeg gerne vil have ham til at flytte.
Jeg ejer huset vi bor i, og han har adresse her.
Vi har ikke kysset hinanden i flere år og sex er en by i Rusland!
Vi sover ikke sammen og har ikke gjort det i over 2 år.
Han har desværre en diagnose og har mange psykopatiske træk.
Han gør alt for at nedgøre mig. Kalder mig dum, uintelligent, kælling, uduelig og jeg kunne fortsætte længe..
Jeg går i seng 5 dage om ugen sur eller ked af det!
Vi har 2 hunde som vi begge elsker højt. Jeg har betalt dem og det er mit navn der står på deres stamtavler. Han er førtidspensionist og har derfor passet dem meget, da jeg har et fast fuldtidsjob.
Umiddelbart lyder det som et lille problem for udenforstående - det er jo bare hunde. Men nej, de er vores børn.
Jeg har bedt ham flytte adskillige gange. Men hver gang ender det med at han truer mig med alverdens grimme ting, at han vil smadre mit fjæs, ringe til mit job og få mig fyret, smadre huset, sprætte mig op, stikke af med hundene m. m.
Jeg er bange for ham, han har slået mig 2 gange og jeg tier ofte for at undgå at han kommer op i det røde felt.
Jeg kan ikke tale stille og roligt med ham, han hidser sig straks op og begynder at nedgøre mig.
Jeg er på herrens mark her og desværre helt alene,
Min familie og venner er borte - til dels pga af ham.
Hvordan får jeg ham ud? Så både jeg og hundene kan få fred og slippe for hans konstant tikkende temperament.
Jeg mangler virkelig et sted hvor jeg kan få hjælp, selvtilliden tilbage og glemme frygten for hans hidsighed.
Beklager, kun registrerede brugere må sende emner i dette forum.

Klik her for at logge ind