Velkommen! Log ind Lav ny profil

Hvordan kan man hjælpe en der ikke vil hjælpes

Indsendt af sister
Hvordan kan man hjælpe en der ikke vil hjælpes
22 Jan, 2018 23:41
Hej

Jeg står i den situation af vi desværre har og har haft meget misbrug i min familie, og det er lidt som om at historien bare genfortæller sig selv. Vi er 6 søskende, faren døde af et alkohol misbrug i 2011 som 51 årig, de 2 søstre gav op på familen og mine 3 brødre har været inde og ude af misbrug.
2 af dem er pt i behandling nu, men ham den sidste som er længst ude kan vi bare ikke få i behandling, han vil ikke selv, og faktum er at der er en arrest ordre ude på ham fordi den sidste der beordret ham til behandling var en dommer og han blev idømt en behandlings dom som han ikke holder.
Han er kun 24 år men har været igang siden han var 15, det er alkohol, stoffer og hash, også er han nogen gange så ked af det at der er forsøg på selvmord.

Hvad gør man hvis folk ikke vil have hjælp? skal vi blive enige om noget som famile? vi har virkelig prøvet alt på skift, jeg mener alt man overhoved kan, men det eneste jeg ligesom kan tænke på er at vi måske prøver for meget, eller gør noget forkert. Bjørnetjenester??? Jeg ved han har det af helveds til, jeg ved han ikke har noget selvværd, jeg ved vores barndom var helt ude i skoven, men vi er voksne vi har jo et valg, det er jo ikke synd for ham længere... han er 100% skyld i alt han indtager, vi er der jo, og vi gør vores bedste.
Nogle gange tænker jeg på om man skulle ringe til psykiatrisk afdeling?

er der nogle der har erfaringer i forhold til hvad fanden man kan gøre med søskende der ikke vil hjælpes, jeg har svært ved at forholde mig til det der med at give op og cut dem ude, fordi hvis man ikke har familie hvem har man så. Men samtidig er jeg bare så pisse træt af misbrug. Brugte hele mit liv på at forsøge af redde min far, og når 3 brødre har misbrug, og 2 af dem godt kan finde ud af af komme i behandling hvorfor kan den sidste så ikke.

Han hader at snakke om tingene, men han får jo aldrig nogen sinde lavet en plan for hvad han skal gøre når han har et klart øjeblik og kommer ud af sin hash toget, sin kokain trend eller sin rødvins perioder, for hvad fanden han skal gøre hvis der er tilbagefald, og de der tilbage flad bliver bare hårdere og hårdere længere og længere, og der går bare år og mdr hvor han er helt helt væk. Og jeg tror vi mister ham hvis vi ikke kan gøre noget nu.

Jeg har bare brug for at gøre noget, så hvis der er nogen der har nogen erfaringer, eller har prøvet nogle ting der er lykkeds, så vil jeg meget gerne høre om det.

MVH søster til 3
Beklager, kun registrerede brugere må sende emner i dette forum.

Klik her for at logge ind