Velkommen! Log ind Lav ny profil

Minnesota modell 6 dager kur mm

Indsendt af Tor
Tor
Minnesota modell 6 dager kur mm
05 Feb, 2018 15:56
Hei, jeg så for litt siden at det i Danmark tilbys en kur etter Minnesota-modellen som varer 6 dager, og med oppfølging i et år deretter. Er det noen som har erfaring med dette, og vil dele litt om det? Og, om emnet er behandlet i en annen tråd, henvise meg dit? Er på jakt etter informasjon for å finne ut om det kan passe meg.

Takk.

Mvh
Tor thumbs up
Re: Minnesota modell 6 dager kur mm
05 Feb, 2018 20:56
Hejsa

Ikke noget jeg har hørt om, men derfor kan den jo godt findes.

/ Bjarne
Tor
Re: Minnesota modell 6 dager kur mm
05 Feb, 2018 23:07
Hei Bjarne,

takk for svar, ser du er aktiv her på Mødestedet, og har delt mye godt om mangt et tema. Det er flott.

Det er et firma Dyscon i Ringkøbing som tilbyr dette (kanskje flere også) i tillegg til 5-6 ukers mer vanlig opplegg i Aalborg og Herning. Jeg lurer jo på om 6 dager er nok for meg, jeg har ikke vært i behandling, men gått i AA regelmessig i 3 år. Med stadige tilbakefall, dessverre. Det tar på humør og krefter og jeg synes det etterhvert også er blitt en belastning og skulle måtte dele om at det går så dårlig, så jeg er i en fase der jeg vurderer andre muligheter i tillegg. Medlemmene i gruppen min begynner å se rart på meg. Men jeg er innstilt på å ikke gi opp.

Om jeg går for dette kan jeg fortelle om det senere, det er ikke avgjort.

Opplegget inkluderer et års oppfølging også.

Mvh
Tor
Re: Minnesota modell 6 dager kur mm
10 Feb, 2018 17:29
Hejsa

Jeg mener at AA er rigtig godt for mig, men AA var ikke alene i stand til at få mig til at holde op med at drikke.

Og jeg ved der er mange holdninger til dette, men for mig var årsagen et stort mindre værd, og så snakkede de om 4. trin, en liste med alt det dårlige jeg indeholdt, som jeg endnu ikke vidste. Som om jeg ikke synes dårligt nok om mig selv i forvejen.

SÅ jeg gik til en terapeut, so så på det positive, så på de 5 dage mellem besøgene hvor jeg ikke havde drukket, i stedet for de 5 dage jeg drak (drak jo dagligt før hen) så hun byggede videre på de sejre jeg havde, og hvorfor jeg ikke havde valgt / været nødt til at drikke nogen af dagene.

Så min hjerne blev sporet ind på sejre i stedet for nederlag (at drikke) og der hvos jeg har fokus, der havner jeg også selv om fokus er på ikke at havne der.

Så jeg vil sige at hvis du tror det kan hjælpe dig, så gør det da, så kan vi andre sige og tænke hvad vi vil, mene at det ikke virker m.v.

I de grupper jeg går er der også nogen som har en svar start, = mange tilbagefald og jeg hader når nogen siger at en eller anden nok ikke er færdig med at drikke endnu. Jeg kunne nemt have forsat noget endnu, inden jeg var havnet der hvor nogen andre er når de vælger at gøre noget, men jeg ville gøre noget da jeg besluttede mig for det.

Selv min AA sponser troede ikke på mig, behandleren i kommunen heller ikke, terapeuten ja + nogle i AA, ikke de mest hardcore AA'er, men nogen som kunne forstå hvor svart det kunne være bare at melde det ud, når ingen vidste det.

Men sådan er vi jo meget forskellige. Held og lykke med din beslutning - og at du skriver her ville du jo nok ikke gøre hvis ikke du ville gøre noget ved det

/ Bjarne
Re: Minnesota modell 6 dager kur mm
13 Feb, 2018 7:43
Hej Tor...
Nu tror du sikkert, at jeg er vanvittig.................
Men....hvad med at tage en beslutning om, at nu er det slut med drikkeriet?
Sådan helt for alvor.....helt...helt slut....

Du er meget mere værd, end at befinde dig på bunden af en flaske...


Livet har meget at byde på og det bliver 1000 gange bedre, når ikke du ser verden igennem alkoltåger...

Du skal 100% selv ville det her stop.......

Mange hilsner Dorthe1
Tor
Re: Minnesota modell 6 dager kur mm
24 Feb, 2018 20:38
Hei dere,

Og takk Bjarne og Dorthe1 for svar trøst og oppmuntring til et bedre liv. Det kjennes veldig godt i hjertet mitt med slik støtte. Jeg skal tenke litt videre på dette oppholdet, har vært i kontakt med dem jeg nevnte og det virker godt så langt. Det er jo også andre alternativ der ute og også her hjemme. Men AA vil jeg fortsette med.

Det er noe i AA som ikke virker helt for meg og det kan jeg også gjøre noe med, blant annet jobbe med trinnene med en annen fadder, og dele mer på møtene. I gruppen er det flere som har 20-25 års edruskap og de vet liksom alt allerede og kan synes noen ganger å være litt belærende. En av dem er min fadder nå, og når vi møtes blir det mye snakk utenom trinnene, så akkurat det har gått langsomt - akkurat som om jeg mister litt interessen for hver gang. Dagbehandling her er vel også et alternativ.

Beste hilsener,
Tor John
Re: Minnesota modell 6 dager kur mm
25 Feb, 2018 10:03
Hej Tor, som jeg genkender det du siger men i AA er der mange veje at gå.

Jeg kander flere der aldrig har haft en sponser (fadder) bl.a. mig selv - jeg havde en et par måneder, troede at nu skulle der til at ske noget men vi sad bare og læste for hinanden i den blå bog.

Vigtigst for mig har hele tiden være at arbejde med det der fylder og bygge videre på de gode / positive ting. Og herigennem få kræfterne for at tage fat på det som ikke er så behageligt.

Jeg ved godt der kan være svært at afskedige sin sponser - men føl hvad der er bedst for dig.

Evt. kan du prøve andre AA grupper - der er meget stor forskel på dem har jeg fundet ud af.

Og som jeg har hørt mange gange at der er 3 simple regler:
- lad den første stå
- opfør dig ordentlig
- kom til møderne
Så går det ikke helt galt og med tiden vil det blive anderledes,.

Jeg kender ikke din situation, men kan se nu at bl.a. det jeg havde drukket i 20 år, antal dage jeg kunne gå i seng ædru om aftenen, måtte køre bil, kunne tælle på en / maks to hænder per år. Og kun konen vidste det + et par venner anede et eller andet.

Men det var svært at forstå for dem der havde været langt ude at for mig var det ikke bare lige at sige jeg ville gøre noget ved det, havde arbejde, familie etc.

Dem der har mistet meget, arbejde, familie, kørekort etc. de stor i en anden situation da de startede, men ikke alle kunne forstå hvordan jeg havde det.

For at kunne hjælpe nogen videre mener jeg at jeg skal være i stand til at møde vedkommende der hvor han er, ikke der hvor jeg tror han er eller gerne ville have ham til at være.

Fornemmer af og til dette ikke fungerer 100% altid i AA regi. men så skal jeg bare fokusere på alt det andet gode jeg får.

/ Bjarne
Beklager, kun registrerede brugere må sende emner i dette forum.

Klik her for at logge ind