Velkommen! Log ind Lav ny profil

Tjele og Minesota?

Indsendt af Batseba6
Tjele og Minesota?
09 Jun, 2014 14:29
Hej - Jeg skal gøre noget, og det skal gøres nu! Og har læst om de forskellige behandlingssteder rundt om i landet. Det er dog MEGET dyrt, men jeg håber/tror på, at min arbejdsgiver giver en hjælpende hånd.

Før vi skyder penge og 5 ugers ferie i projektet kunne jeg godt tænke mig at vide her i "tidligere afhængige" afsnittet, om nogle har prøvet det, og om det virker! Har tidligere været i kommunal behandling og har selv taget skridt til at besøge Lænken, men det forslår ikke...Der må skrides til handling!

Kh fra den håbefulde...
Re: Tjele og Minesota?
09 Jun, 2014 19:10
må næsten konkludere, at ingen er kommet ud af alkoholmisbrug grundet Tjele..
Willy
Re: Tjele og Minesota?
12 Jun, 2014 13:11
Hejsa......
Har været på Tjele for 10 mdr. siden. Drikker ikke mere.
Så pengene er givet godt ud. Det er selvf. meget inddividuelt
hvad folk får ud af det..
Any.
Re: Tjele og Minesota?
14 Jun, 2014 22:45
Passer ikke, kender flere der nu er ædru efter beh. der ell. andre lig.steder.
Re: Tjele og Minesota?
21 Jun, 2014 21:27
Så vidt jeg har hørt fra både ædru alkoholikere og misbrugsbehandlere, -terapeuter og -rådgivere, skulle Behandlingscenter Sjælland være noget af det bedste. Det kører på en lidt anden måde end Tjele og de andre. Det kan man læse mere om på deres hjemmeside.
Re: Tjele og Minesota?
22 Jun, 2014 11:15
Der findes et alternativ: det kan bl.a. tjekkes på: [lifeprocessprogram.com] og: [www.peele.net]

Stanton Peele er psykolog og Ph.d., har forsket i afhængighed i mere end 40 år og er en af verdens førende forskere inden for afhængighed, og han mener, at AA og Minnesotabehandlinger kan være direkte skadelige og ødelæggende, både for ædrueligheden og for psyken. Han refererer bl.a. til en lang række videnskabelige og veldokumenterede undersøgelser og statistikker.

AA bryster sig ofte med ca. 1 mio. ædru alkoholiker. Det er ikke mange i betragtning af, at AA har eksisteret siden 1935. Det AA imidlertid ikke fortæller meget om, er alle dem, det ikke lykkedes for. Iflg. Stanton Peele er det de fleste. Der skulle således være en "helbredelsesprocent" via AA på 1.

Så man kan læse for og imod og selv tage stilling.

Selv oplever jeg ofte, at indædte AA'ere er totalt afvisende over for nogen form for kritik af AA og bliver decideret nedladende og nedgørende og aggressive, når jeg siger, jeg ikke kan bruge AA. Så er det fordi, jeg er egenrådig, bedrevidende og ikke har noget oprigtigt ønske om at holde op med at drikke.

I AA-programmet skydes der meget på egenrådighed, men egenrådighed kendetegner alle levende væsner og er vel blot udtryk for, at vi selv ønsker at bestemme over os selv. Det ønske tror jeg ikke, man kan eller bør tage fra nogen.

Kh Helle
Re: Tjele og Minesota?
22 Jun, 2014 13:34
Jeg bliver nødt til at nævn en betragtning jeg selv har gjort.

Mange....ikke alle...alkoholikere, har mistet alt og alle, når de kommer i behandling.

For de fleste af os....har vi brug for noget at tro på og være en del af.

At "nogen" så erstatter afhængigheden af alkohol, til afhængighed af AA er jo så bare sådan det er.

Jeg selv var dybt afhængighed af AA da jeg kom hjem fra behandling, men langsomt, blev jeg klar over, at det,- ønskede jeg ikke at være og begyndte så at putte andre ting i mit liv som ikke var AA relateret.

Og sådan er det også for mig idag...jeg tager til et møde engang imellem....allerhelst gerne et lysmøde, eller møder hvor der bliver delt lige fra hjertet.( gerne Ryesgade :-))
Jeg tager sjældent til åbne møder....bla fordi det er mig det handler om og jeg orker ikke at forsvarer mig overfor pårørende, som jeg åbenbart stadig syntes jeg skal.

Fortsat god søndag.
Re: Tjele og Minesota?
24 Jun, 2014 22:54
Ja, vi må alle finde vores vej. Alt er er en såre langsom proces. Det tager tid
Re: Tjele og Minesota?
27 Jun, 2014 9:27
Tak for respons :-) Jeg har indgået en aftale med mit job om, at de betaler halvdelen, så nu tager jeg af sted næste lørdag. Er meget spændt og meget nervøs. Fortalte det til alle i min afdeling, plus den del af venner og familie, der ikke vidste det (og ikke anede, at jeg havde et problem), og har fået så meget positiv respons, så det er med hele kufferten fyldt med kærlighed og gode ønsker :-) Det hjælper nok en hel del.

Skal nok vende tilbage, når jeg er færdig - der er vist ikke meget internet-tid, har jeg forstået.
Re: Tjele og Minesota?
28 Jun, 2014 10:08
Tillykke Batseba og pøj-pøj med det.

Det bliver en hård omgang, fordi der bliver gravet i dybden. Det er ligesom når et inficeret, dybt sår skal renses. Det gør fan'me nas, men det er det, der skal til, for at såret kan hele.

Jeg går selv i dagbehandling, og ind imellem er jeg fuld af modstand og vrede. Det plejer at være tegn på, at jeg er tæt på noget af det i mig selv, jeg ikke har lyst til at kigge på, enten fordi jeg ikke vil erkende det, eller fordi det gør for ondt. Jeg tror, det er sådan, at jo større modstand, jeg mærker, des tættere er jeg på det, der er vigtigt at få løst op for.

Jeg glæder mig til at høre fra dig, når du er tilbage.

Kh Helle
Samuel
Re: Tjele og Minesota?
03 Sep, 2014 21:01
Pøj pøj med det
Glæder mig til at høre om det da jeg selv prøver på at komme til Tjele
Re: Tjele og Minesota?
04 Sep, 2014 9:09
Hejsa

Jeg har ikke været i behandling, men hørt mange dele om det gennem AA.

Nogen virker det på første gang, andre drak i toget på hjemvejen, nogen har taget turen flere gange.

Jeg ved ikke om det havde været noget for mig, jeg skal have tid til at få "sjælen med" og ville nok også have haft noget modstand, og 5 uger er ikke lang tid til at komme gennem denne.

Alt efter holdet / gruppen, ville resultatet have været forskelligt.

Hører om et sted hvor de spøger med hvor tilrøget der kan være i dagligstuen, der ville jeg så helst ikke komme og var jeg der, ville jeg hade det - god indgangsvinkel for læring !!!!

Dem jeg kender til som arbejder på et behandlingshjem, ikke alle accepterede mig lige godt i starten (eller min vej) og jeg tror det skyldes at vi ikke kunne mødes "samme sted" - vigtigt for mig hvis jeg selv skal flyttes eller flytte andre (lære dem noget).

Og jeg brugte også noget tid på at finde ud af at vi alkoholikere faktisk ikke er ret ens, set med mine øjne. Nogen siger noget andet, men dem om det.

Tag f.eks. bare os herinde, alder, køn, familiemæssige forhold, arbejde, uddannelse, alt sammen noget der er med til at gøre mig til den jer er, på ondt og godt, så derfor er jeg en ENER her i verden, ligesom alle I andre

/ Bjarne
Re: Tjele og Minesota?
20 Sep, 2014 15:10
I dag er det 5 uger siden at jeg kom hjem, og ligesom flere andre i min gruppe, så kan jeg godt sidde og blive helt vemodig og savne det! Måske fordi stemningen bare var så fantastisk, gruppen så god, vejret perfekt, ånden fyldt med glæde, ja - alt var bare godt og nemt og positivt...

Jeg prøver at holde "ånden" herude i det virkelige liv, og tog allerede i den første uge hjemme til AA møde i min by, hvor jeg nu er blevet "kaffemand" i min hjemmegruppe. Det virker også rigtig godt, til trods for stress og jag på job m.v.

Men selv der er tingene blevet bedre, og jeg fik lige en mail fra min chef i går, hvor han roste mig for den person, jeg er kommet tilbage som, og hvor han fortalte, at det kunne mærkes både på ham og resten af gruppen, at der nu var en "rolig hånd" på mit arbejde.

Den slags mails giver også lige en et smil på læben, i det hele taget er hele mit liv bare blevet så meget bedre efter at jeg tog skridtet op ad trappen til Orelund.

Det takker jeg for hver morgen, når jeg siger til mit spejlbillede:
jeg har været ædru de seneste 24 timer
jeg agter at være ædru de næste 24 timer
jeg vil bestræbe mig på at være anstændig i tanke og handling
og jeg vil gå dagen åben og glad i møde :-)

Tak herfra!
Mig igen
Re: Tjele og Minesota?
21 Sep, 2014 6:10
Det er snart ved at være mange år siden at jeg blev tørret for 80.000 kr det er nok blevet dyre siden tror jeg .Prøv lige at gå ganske gratis ned i aa og se om det er noget ,det kan gøres for en 5 kr.
Anonym bruger
Re: Tjele og Minesota?
28 Nov, 2017 6:07
Jeg har ikke selv gennemgået behandling på de kommercielle behandlinger, men generelt virker de ikke særlig godt - mest af alt fordi man kommer tilbage til det samme miljø som man drak i.

Det hele står og falder med om man virkelig har fået nok - i en sådan grad at man kan forblive ædru selv i ens gamle miljø. Det kan godt være nødvendigt at afskedige gamle drikkekammerater. Det er meget sværere hvis man lever sammen med en der drikker.

AA virker, hvis man kan holde al religiøsiteten ud. Jeg har selv gået til AA i 30 år nu, selv om jeg er ateist, det væsentligste ved programmet er at man får nye venner, at alkoholikere ærligt taler sammen om det hele, og at man bliver ved.

Der er andre programmer også, ved ikke hvorvidt de har nået Danmark (jeg bor i californien):
lifering er et godt program, men det er lille. Der er et chatroom man kan gå til. der er også andre chatrooms, lissom den her blog\, men i real time. danskere kan jo godt engelsk.
For dem der ikke kan fordrage religion er der steder som aaagnostica.org, aabeyondbelief.org.
Der er også et par medicinske fremgangsmåder - TSM - the sinclair method - fra finland, der bruger naltrexone - se også c3foundation.

Men mest af alt er det nødvendigt med et supportsystem, når man er holdt op med at drikke.
Beklager, kun registrerede brugere må sende emner i dette forum.

Klik her for at logge ind