Drikker din mor eller far for meget på ferierne?

Det kan være rigtig svært at være på ferie med en mor eller far, der drikker for meget. Måske er I rejst langt væk, og så kan du ikke bare tage væk fra dine forældre. Men det er også din ferie, så du har ret til at fortælle dine forældre, hvordan du oplever det, når de bliver fulde og pinlige. Og hvis du bliver ked af det, eller får en knude i maven inden ferien, så fortæl det til din mor eller far.

Husk: Det er aldrig din skyld, at din mor eller far drikker, og det er ikke dit ansvar at få din mor eller far til at holde op med at drikke.

Gode råd til ferie med forældre der drikker for meget

  • Du kan inden ferien fortælle dine forældre, hvordan du oplever det, når de drikker for meget. Hvis du er bekymret for drikkeriet i ferien så fortæl det til dem.

  • Har du slet ikke lyst til at tage på ferie med dine forældre, så kan du måske holde ferie sammen med andre i familien eller sammen med en ven/venindes familie.

  • Du er ikke alene, og du kan få rådgivning anonymt og gratis på Hope Brevkassen, TUBA Chat og ved at ringe til Børnetelefonen 116 111

  • Det er svært at have en masse tanker og følelser, som du ikke deler med andre. Første skridt kan være at skrive tankerne ned på ferien.

  • Måske har du en god ven eller veninde, der kender til problemerne i din familie og som du kan invitere med på ferien. Så kan I være lidt for jer selv, hvis mor eller far drikker for meget.

  • Hold kontakt med dine venner på ferien. Det kan være en god ide at ringe eller chatte sammen med vennerne på ferien, også selv om de ikke ved, at din mor eller far drikker.

Brug ferien til at skrive din helt egen fortælling

Hvis du har hovedet fyldt med tanker og følelser, kan det være en rigtig god ide at skrive dem ned. Det er lidt som at fortælle om dine problemer til en ven, og det gør, at du bagefter kan føle dig mere afslappet og tryg.

Skriv bare løs. Måske er det noget vrøvl i starten, men skriv videre, for pludselig kommer du i tanke om en oplevelse, der er vigtig for dig.

Vælg et godt tidspunkt, hvor du har god tid til at få skrevet tankerne ned og skriv gerne i hånden, hvis du har det bedst med at skrive på papir.

Du kan blive ked af det, når du skriver om nogle af de svære ting, du har oplevet, og det er helt okay. Har du brug for at tale med nogen, kan du ringe til Børnetelefonen på 116 111

Send din fortælling til Hope Ung

Du kan få vist din fortælling på Hope Ung og være med til at vise andre unge, at de ikke er alene om at have en mor eller far, der drikker.

Send din fortælling til os, eventuelt sammen med et foto eller en lille video du kan lave med din telefon.


Send din fortælling til Hope Ung

Du kan få rådgivning og støtte mange steder rundt i hele landet

Her får du hjælp hvis mor eller far drikker